Deepfreeze işletim sisteminizi adeta dondurup sistem çöktüğünde eski sisteme geri dönmenizi (restore) sağlıyor.
Deep freeze bir işletim sistemini dondurabilir ve geri yükleme seçeneği ile dondurduğunuz sistemi eriterek başa dönebilirsiniz.Fakat yazılımın kullanım alanı çok kısıtlı çünkü deep freeze ile belirli bir zamanda dondurma işlemi gerçekleştirilemiyor yazılım dondurma işlemlerini otomatik olarak yapıyor.Özellikle internet cafe sahiplerinin işine yarayabilicek bir yazılım.Çünkü deep freeze frozen modunda iken sistemi her restart atılışında başa dödürerek bilgisayarın ilk günkü gibi kalmasını sağlıyor.
Kurulum:
Program kurulduğunda sabit diskiniz iki bölümden oluşuyorsa (c: ve d:) deep freeze size hangi diskin dondurulmasını soracaktır.C: diyerek kuruluma devam edin.Kurulum bittiğinde yazılım sizden bir şifre belirlemenizi isteyecek, kolay bir şifre belirleyerek programı aktif hale getirin.
Program ayarlarına girmek için görev çubuğuna yerleşen deep frezee iconuna shift+çift tıklayarak program seçeneklerine girin.
Çalışma şekli: Program kurulduktan sonra frozen moduna (varsayılan mod) geçiyor.
Frozen moduna geçildiğinde bilgisayarın o anki hali donduruluyor.Daha sonra pc ye restart atıldığında pc niz frozen moduna girdiği andaki siteme geri dönüyor.Programı aktif konumda (frozen modunda) unutursanız her restart atılışında yaptığınız işlemler başa dönecektir.
Boot frozen: Sürekli Dondurma.
Boot thawed at next restart: Programın frozen modundan pasif moda kaç defa restart atıldıktan sonra geçebiliceğini ayarlayabiliyorsunuz.
Boot thawed: Erime modu (pasif mod).
Boot thawed modu seçilip pc ye restart atıldığında program devre dışı kalıyor.Ve işlem yaptığınızda artık başa dönmüyorsunuz.
Programla herhangi bir başlangıç noktası belirleyip o başlangıç noktasına tekrar geri dönemiyorsunuz.Deep freeze frozen moduna her girildiğinde başlangıç noktasını otomatik olarak kendi belirliyor.Bu da kullanıcının yeni işlemler yapmasını engelliyor.
Kullanım alanı: Sabit diskiniz iki bölümden oluşuyorsa ve programı sürekli kullanacaksanız deep freeze i c: için kurmalı, d: bölümünü de önemli dosyalarınızı kaydetmek için kullanmalısınız.Böylece c: bölümü bilgisayar her başladığında yenilenecek ve d: bölümündeki dosyalarınızı da kaybetmemiş olacaksınız.
*
Yeni program kurmak istediğinizde deep freeze i devre dışı bırakmak zorundasınız.
Yazılım aslında sadece bilgisayarınız için yapacağınız tehlikeli işlemlerde önlem olarak ta kullanılabilir.
Eğer bir web sitesine girecekseniz ve bu web sitesinin virüs içerdiğini biliyorsanız veya
bilgisayarınızda bilmediğiniz bir şüpheli bir programı denemek istiyorsanız.
Bu gibi işlemleri yapmadan önce deep freeze i aktifleştirip şüpheli programı yükleyebilirsiniz.Program umduğunuz gibi çıkmazsa pc yi yeniden başlatıp eski kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Program Fat, Fat32 ve Ntfs dosya sistemlerini kullanıyor.Birden çok hardiskle uyumlu olarak da çalışabiliyor.
Programı kaldırma: Görev çubuğuna yerleşen kutup ayısı iconuna shift+çift tıklayarak program ayarlarına girin.Boot thawed modunu seçin ve ok diyerek bilgisayarın yeniden başlatılmasını bekleyin.Bilgisayar açıldığında program kurulum dosyasını bularak çalıştırın DeepFreezeSTDEval.exe unistall seçeneğinden programı kaldırın.(Program kurulum dosyasını sildyeseniz deep freeze programını tekrar indirin.Install (yükleme) ve Uninstall (kaldırma) işlemleri indirilen tek dosya üzerinden yürütülüyor.
Not: Dosya ve önemli çalışmalar kaydedilirken deepfreeze mutlaka boot thawed moduna alınmalı.Aksi takdirde yeni kaydettiğiniz çalışmaları kaybedebilirsiniz.Veya sabit diskini iki böliümden oluşuyorsan önemli dosyalarınızı d: bölümüne kaydetmelisiniz.