Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Neden Türkiyeden uluslararası bir site çıkmıyor?

Bu konuyu birçok kez düşündüm ve analiz ettim sonrasında Türkiye'den neden uluslararası bir web sitesi çıkamadığı hakkında birkaç yargıya vardım.


Weblogs



Bilgisayarı ve interneti en sık kullanan ülkelerden biriyiz. Hatta bu durumu abarttığımızdan da daha önce

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) Peki ama neden Türkiye'den Yahoo, Youtube, Google, Rapidshare ya da Facebook gibi uluslararası bir site çıkmıyor?

Bu konuyu birçok kez düşündüm ve analiz ettim sonrasında Türkiye'den neden uluslararası bir web sitesi çıkamadığı hakkında birkaç yargıya vardım.

Kopyala yapıştır: Türkiye'de internet denildiğinde 100 kişiye sorulsa şüphesiz birçoğunun aklına chat (sohbet), oyun, arkadaşlık, eğlence gibi şeyler gelecektir. Bunlar olunca mı internette uluslararası bir proje çıkmıyor? Hayır. Fakat Türkiye'de internetin verimliliği çoğunlukla bu şeylere yoğunlaştığı için düşüyor. Zaten Türkiye'de bu siteleri incelerseniz genelde içeriklerin kopyala yapıştır (aynı şeyler) olduğunu göreceksiniz. İnternette kopyala yapıştır içerik kullanmamız bizi bu konuda 1 adım geriye itiyor.

Spam: Özellikle hazırcılığa konmak, kolay yoldan hızlıca çıkış yapmak isteyenlerin kullandığı yol olan spam, Türkiye'de internet kalitesini azaltıyor. Dünyada da spam var fakat web sitelerin sayısını göz önüne aldığımızda yüzdelik bakımdan fazla spam yapıyoruz diyebilirim rahatlıkla.

Emeğe saygı: Hakkıyla web sitesi yapanlara gereken saygı ve destek gösterilmiyor. Örneğin bir web sitesi sahibinin başka bir site içeriğini yukarıda bahsettiğim kopyala yapıştır yöntemiyle sitesine koyması ve hiçbir kaynak belirtmemsi emeğe gösterilen saygının ne denli az olduğunun göstergesi. Türkiye emeğe saygı vermekten korkuyor sanki, fakat dünyadaki en ünlü siteler bile içeriklerde gereken emeğin hakkını vermekte.

Hemen para kazanıyım: Türkiye'de araştırdığım kadarıyla web sitesi sahiplerinin hemen para kazanıyım hırsı var. Spam, kopyala yapıştır ne olursa olsun kolay yönden para kazanmak sonra daha fazla kazanmak ve daha fazla kazanmak. Ama maalesef işler böyle yürümüyor. Uluslararası bir web sitesi çıkarmak için şüphesiz sabırlı da olmak gerekiyor.

İmkân: Kuşkusuz, Türkiye'den uluslararası bir web sitesi çıkmamasının en önemli sebebi imkânlardır. Zaten internette kısıtlı imkânlara sahip olan Türk insanının birde web siteleri için bant genişliği sorunu var. Bu sorunları bir kenara atıp birde Türk web sitesi yapımcılarının saldırılara maruz kalması da Türk web sitesi sahiplerinin işlerini biraz daha zorlaştırıyor.

Yatırım: Uluslararası bir site yapmak için şüphesiz büyük yatırımlar gerekiyor. Google olsun Youtube olsun hiç yatırım yapılmadan gelmediler buraya. Fakat Türkiye'de bir web sitesi sahibine yatırım yapacak bütçe sahibi şahıs ya da kuruluş yok. Doğal olarak web sitesi sahipleri merdivenleri 2 ileri 1 geri yaparak tırmanmak durumunda kalıyorlar. Hele hele Türk web sitesi sahiplerinin üstte yazdığım problemlerini de işin içine katınca maalesef işleri daha da çok zorlaşıyor.

Bunun hakkında hemen düşüncelerinizi ya da sorunlarınızı yazabilirsiniz...

Hızlı Yorum Sistemi
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

İsim Email Şifre Kuran'daki ilk sure

Yorumlar :

1. IV yolladı.   15-07-2008 18:17  

Cidden böyle birşey olsa süper olur.


2. MaYK yolladı.   16-07-2008 05:06  

Ben bu gidişle yaparım böle bişi


3. IV yolladı.   16-07-2008 17:09  

Hiç sanmıyorum


4. nightvision yolladı.   17-07-2008 18:08  

Turklerden boyle birsey cikmiyor, cunku Turkler kucuk dusunuyor.


5. c€m_y!lmaz yolladı.   18-07-2008 09:58  

İnşallah kendimize ait uluslar arası bir site yaparız


6. MaYK yolladı.   23-07-2008 07:00  

Yapacam valla hırs yaptım