GELECEKTE ÜLKELERİN YÖNETİMLERİ.
Tarihte, taş devrinde insanlar küçük topluluklar halinde yaşıyordu ve başlarında bu toplulukları yöneten kabile reisi yada başka isimlerle anılan bir lider bulunuyordu. Bu lider, topluluğundaki istek ve sorunlarla birebir temas halinde bulunarak çevresini yönetiyordu.
Daha sonra, tekerleğin bulunmasıyla topluluklar daha geniş bir alana yayılmış, yada çevresindeki topluluklarla temas haline geçerek daha da genişlemişlerdir. Durum böyle oluncada başlarındaki Lider, Kral yada başka isimlerle adlandırılmış bu kişiler, geniş bölgeye yayılan topluluğuyla yakın ilişkilerini sürdürebilmek ve yörede yaşayanlarla ilişkileri yakından takip edebilmek ve topluluğun sorun ve isteklerini giderebilmek için buralara vali yada başka bir adla kendisini temsilen bir yönetici atayarak ülkelerini yönetme yolunu seçmişlerdi. Bu durum uzunca bir süre devam etti.
Fransız İhtilalinden sonra özellikle günümüzde, ulaşımın daha da kolaylaşması nedeni ile yörede oturanlar, bu sefer istek ve sorunlarını dile getirmek üzere aralarından temsilciler seçerek ülkelerinin başkentlerine göndermişler ve burada parlamento çatısı altında toplanarak, ülkelerini yönetme yoluna gitmişlerdir. Bu yönetim biçimi, günümüzde temsili demokrasi biçimi olarak hala yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
Yakın bir gelecekte ise, iletişimin dahada gelişmesiyle bölgelerde oturanlar, kendi aralarında temsilciler seçerek temsili demokrasiyle ülkeyi yönetmek yerine, direkt olarak işlerinden ve bulunduğu ortamdan uzaklaşmadan tam demokrasi adını verdiğimiz yönetim biçimiyle ülkelerini yönetme yoluna gideceklerdir. Böylece, Parlamentolarda yasama görevleri işlevlerini kaybederek ortadan kalkacaktır. Bu yönetimde yürütme organındaki yöneticiler de yine aynı yöntemle halk tarafaından seçilecek ve ülkeler yönetilecektir.
Buda, bütün Dünya'ya süratle yayılan bilgisayar ve internet sayesinde olacaktır. Bugünlerde, internette sıkça gördüğümüz anketler gelişerek tıpkı meclisteki görüşmelerde olduğu gibi toplumun her kesiminde tartışılmaya açılarak oylamaya sunulacak ve kısa sürede karara bağlanacaktır. Kişiler, başkentlerindeki yöneticileri seçmekten tutunda Parlamento görevi dahil her şeyi, aracısız olarak ülke yönetimini bizzat kendileri yapacaklardır. Yani, tam demokrasiyle ülkeler yönetilecektir.