KALBİMİZ OLMASAYDI
Kalbimiz bizim için çok önemli bir organdır. Kalbimiz dakikada yaklaşık 72 kere, yılda ise 40 milyon kere pompalama yapar. Bunun ne kadar yorucu bir işlem olduğunu anlamak için elinizi yumruk yapın ve sonra bu şekilde açıp kapamaya başlayın. Sizce böyle bir hareketi kaç dakika boyunca yapabilirsiniz. Yaklaşık yumruğunuz kadar olan kalbiniz bu hareketi sizin yaşamınız boyunca ve bir kere bile durmadan yapar. Bizler uyuduğumuz zaman bile kalbimiz hiç durmaz. Biraz heyecanlansak kalbimiz daha hızlı atar, dinlenirken yavaşlar. Tüm bu ayarlamaları kalbimiz biz hiç farkında değilken, otomatik olarak yapar.
Kalbimiz her atışında vücudumuza kan pompalar. Ve bu kanın içinde yaşamamız için gerekli olan maddeler vardır. Bu sayede vücudumuzdaki her hücre ihtiyacı olan oksijene ve besinlere kavuşur. Kalbimiz her gün 43 bin litre kan pompalamaktadır. Bu ne kadar kan demektir biliyor musunuz? Yaklaşık 150 küveti dolduracak kadar kan demektir. Elinize küçük bir bardak alsanız ve bir küvet dolusu suyu bu bardakla boşaltmaya çalışsanız ne kadar yorulursunuz değil mi? Bir de düşünün ki, 150 küvet dolusu suyu küçük bir bardakla boşaltacaksınız. Herhalde böyle zor bir işi yapamazdınız. Ancak kalbimiz bu işi her gün, bizim doğduğumuz günden beri yapar ve öleceğimiz güne kadar da yapacaktır. Üstelik hiç ara vermez. Örneğin siz bir iş yaparken yorulursanız dinlenmek için ara verirsiniz. Gidip yatarsınız veya uzanırsınız. Kalbimiz ise hiç yorulmaz. Çünkü kalp bizim yaşamamız için çok önemlidir. Küçüktür ama yaptığı iş çok büyüktür. Bu yüzden Allah onu hiç yorulmayacak gibi güçlü yaratmıştır.
Bildiğiniz gibi karayolları, demiryolları, su yolları ağı olmayan bir ülke düşünülemez. Vücudunuzun da eksiksiz işleyebilmesi için kendine özgü bir ağı vardır. Bu dolaşım sisteminizin kan damarlarıdır. Damarların içinden kalbin sürekli pompaladığı kırmızı kan akar. Kan sayısız maddeyi vücudun bir bölümünden diğerine taşır. Vücudun her bölümüne durmaksızın besinlerin dağıtır ve artık maddeleri toplar.