KOCAKARI SOĞUKLARI,KIRLANGIÇ FIRTINASI,BALIK FIRTINISI,MERYEMANA FIRTINASI
Kocakarı soğukları mesela! Birinci cemrenin, ikinci cemrenin düşüşü haberleri! Sonra, şiirler. Sanki yemek tarifleri de vardı. Bir de tabii, her gün 'devamı yarın' olan hikâyeler! Yani o yıllarda, Türk kadını; iklimden, vakitten ve o gün ne yemek yapacağından yana bilgili olursa, iş büyük ölçüde bitiyormuş! Artık ocağın üzerinde tıkır tıkır, listedeki 'zeytinyağlı pırasa' pişerken 'arkası yarın' hikâyenin tadını çıkarabilirmiş yani.
Şimdiki gibi çocuklara uyum sağlamak için bilgisayar öğrenmesine, kendi merakından evlilik programlarına göz atmasına (televizyon ya yoktu ya da akşam yayına başlardı o dönemde, malumunuz), internetten e-postalarını kontrol etmesine, solaryuma/spora gitmesine, 'çocuk da yaparım kariyer de' bir çaba içine girmesine, hobi edinmesine, sosyalleşmesine gerek yokmuş pek.
Zaten vakti de yokmuş. "Bu akşam pizza getirtelim" veya "Mikrodalgaya atar yeriz!" söz konusu olmadığından, çamaşırlar merdanelide ya da elde yıkanıp, balkonda bahçede kurutulduğundan... Ve o yıllarda ev temizliğiyle ilgili en müthiş icadın 'Gırgır'; süpürme 'makinesi' olduğundan!
Türkiye Sahilleri Fırtına Takvimi" uzun yılların gözlemlerine dayanarak hazırlanmıştır. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın seyir subaylarından, amatör, ticari deniz araçlarının kaptanlarına ve balıkçı reislerine kadar geniş bir kesim tarafından başvuru kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bu takvimde yer alan fırtınaların, özellikle isimli olanlarının, bir iki gün sapmayla da olsa tuttuğu bilinmektedir. Ancak hava tahmininde esas olanın meteorolojik verilerin değerlendirilmesiyle hazırlanan raporlar olduğu unutulmamalı ve seyir planlanması bu bilimsel raporlara göre yapılmalıdır.
11 Mart Kocakarı Fırtınası
8 Nisan Kırlangıç Fırtınası
15 Ekim Meryem Ana Fırtınası