> 1 <
Transillivanya
Teğmen
809 ileti
Yer: Antartika
İş: yeniklasor.com
Kayıt: 05-02-2006 11:24
İş: yeniklasor.com
Kayıt: 05-02-2006 11:24
Kırık Link Bildir! #4561 17-03-2006 15:59 GMT-1 saat
İşletim sisteminizle birlikte gelen tarayıcılar olsun ya da sonradan yüklediğiniz diğer tarayıcılar, bu konuda size bazı kolaylıklar sağlıyorlar ama sunulan bu hizmet, aslında ihtiyaçların tamamına cevap veremiyor. Nedeni ise söz konusu yardımcı araçların, sayısı 10-15 tane olabilecek web sayfası bağlantısını saklayacağının tahmin edilmesi. Oysa durum sanıldığı gibi değil. Bazılarımızın listeleri çoktan ekrana sığmaz oldu. Çarşaf gibi listelerden de web sayfanızı bulmak için harcayacağınız zaman ise belli değil.
Web kültürünüzü ortaya koyan bu listelerin başkaları tarafından görülmesini ve paylaşılmasını istemeyebilirsiniz. Ancak işletim sisteminizle birlikte gelen tarayıcınızın size sunduğu listelere başkalarının ulaşması ise nerdeyse çocuk oyuncağı. Tüm bu karmaşaya bir son vermek ister misiniz? HİB, bu yazıda size en sevdiğiniz ve sık ziyaret ettiğiniz adreslere kısa zamanda ulaştıracak yardımcı programları inceliyor.
1- Link Organizer [ www.metaproducts.com ]
Sahip olduğunuz bağlantılar sadece web sayfalarından ibaret değildir aslında. Kısayolları en fazla kullandığımız yerlerden bir tanesi de belgeler ve çalıştığımız programların kendileridir. Tüm bu ihtiyaçları göz önünde tutarak hazırlanmış olan Links Organizer’ın deneme sürümünü web sayfasını ziyaret ederek temin edebilirsiniz.
Yazılımın sağladığı en büyük faydalar arasında, Web siteleriniz ve diğer kısayol bağlantılarınız da dâhil olmak üzere hepsini görebilmek ve otomatik olarak çalışıp çalışmadığını kontrol edebilmek gibi uygulamalar bulunuyor. Çalışmayanları anında silebilir, tekrarlı olan kısayollardan da kurtulabilirsiniz. Tarayıcınızdaki kısayolları görerek açabileceğiniz mini bir tarayıcı da bünyesine dâhil eden programda, tek tıklamada Sık Kullanılanlar Listesi’ne yeni bir ekleme yapabilir ve listelerde gerekli düzenlemeleri bir kelime işlemci kullanıyormuş gibi kolaylaştırabilirsiniz.
2- My Personel Favorites [ www.webroot.com ]
Sık Kullanılanlar listesinde güvenlik sizin için ön plandaysa, o zaman mutlaka bu yazılımı denemelisiniz. Programı kurduğunuz sırada size bir kullanıcı adı ve parola soruluyor. Ve dilerseniz listeye, bu kullanıcı adı ve parolayı bilmeyen kimse ulaşamıyor.
Kurulum tamamlandıktan sonra tarayıcınızdaki bütün listeleri otomatik olarak alabiliyorsunuz. Gerekli düzenlemeleri yapmak için de etkili araçları bulunduran My Personel Favorites, listelerin yedeklerini bir dosyaya alabiliyor. Tabii ki bu yedekler de şifreleniyor ve daha sonra listelerinizi kaybetseniz veya yanlışlıkla silseniz bile bu yedek dosyadan kısa zamanda kurabiliyorsunuz.
Yazılım 256 bit şifreleme tekniğini kullanıyor. Bir diğer özelliği de çok kullanıcılı sistemi desteklemesi. Bir kere kurduktan sonra işletim sistemi başlar başlamaz görevini icra eden My Personel Favorites’den, kısayollarla da faydalanabiliyorsunuz.Herhangi bir web sayfasını ziyaret ederken, bu siteyi şifrelenmiş olan listenize dahil etmek için Ctrl+Alt+B ya da programın ana menüsünde yer alan Options seçeneğine tıkladığınızda gelen pencereden kendi belirlediğiniz bir kısayol ile söz konusu siteyi listenize eklemiş olacaksınız.
3- Bookmark Buddy [ www.urlorg.com ]
Bookmark Buddy de diğer yazılımlar gibi sık ziyaret ettiğiniz web sayfalarını düzenliyor. İlk bakışta bu yazılımı, diğerlerine oranla tasarım konusunda biraz daha geride görebilirsiniz. En azından bizim düşüncemiz bu şekilde. Ancak “Benim için tasarım önemli değil, işlerimi hızlı ve kolayca yapsın.” diyorsanız o zaman deneme sürümünü web sayfasından indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz.
Web listelerinizi kategorilere ayırabilir, alt kategoriler oluşturabilir ve bu alanlara kolayca web sitelerinizi ekleyebilirsiniz. Bookmark Buddy de web listeleri şifreleyebiliyor. En sık kullanılan tarayıcılarla bütünleşik çalışabilen programı daha kolay kullanabilmek için kısayolları kullanabilirsiniz. En büyük avantajlarından biri de hızlı bir şekilde arama yapıp sonuçlara kısa zamanda ulaştırabiliyor olması.
4- WebSite-Watcher [ www.aignes.com ]
Web sitesi listelerinizin sayısı onlarca olduğunda WebSite-Watcher size kolaylık sağlayabilir. Sizin için sakladığınız web sitelerinin her biri değerli olabilir ve bazılarını uzun süre ziyaret edemeyebilirsiniz. Ancak fazla sayıdaki verileri düzenlemek çok da kolay değildir. Tam bu anda WebSite Watcher kullanarak sorunları kolayca çözebilirsiniz.
Programı kurduktan sonra tarayıcınızdaki web listelerini yazılımın kendi arayüzüne aktarmanız gerekiyor. Bunun için Tools/IM/Export menüsü size yardımcı olacaktır. Bütün listeyi buraya aldıktan sonra hemen kontrolü başlatabilirsiniz. Programın en güzel yönlerinden biri, doğrulama işleminden sonra size ayrıntılı bir rapor vermesi. Siz de kategorilere ayrılmış bu raporlara bakarak en iyi şekilde düzenleme yapabiliyor ve sizin için değerli olan web listenizin güncel kalmasını sağlayabiliyorsunuz. Sık Kullanılanlar listesindeki bir bağlantının her zaman olmasa bile bir gün gerçekten de çok gerekli olacağını düşünmek, böyle bir programı bilgisayarınıza kurmanız için iyi bir neden.
5- Link Commander [ www.resortlabs.com/bookmark ]
Kayıtlı tuttuğunuz web sitelerini yönetmek için bütün çözümleri, iyi tasarlanmış bir arayüzde size sunan Link Commander, tüm bu yazılımlar içerisinde en fazla beğenimizi kazanmayı hak etti. Nedeni ise oldukça başarılı bir yapıya sahip olması. Kurulumu bitirdikten sonra tarayıcınız ile hemen uyum sağladığını göreceksiniz. Internet Explorer’a eklenen iki buton ile beğendiniz web sitelerini listenize eklemek daha kolay bir hal alıyor. Ancak belirtmekte fayda var, bu butonlar Firefox kullananlar için otomatik olarak eklenmiyor. Rakiplerini geride bırakan bir diğer özelliği de programın simgesi olan bir yıldız ikonu, ekranın sol üst köşesine yerleşiyor ve siz sürükle bırak metodu ile beğendiğiniz siteleri bu yıldızın üstüne bırakarak listenize girmesine imkan sağlıyorsunuz.
Listenizde olan bağlantıları kontrol edip, hatalı olanları size bildiriyor ve taşınan bağlantılardan da haberdar ediyor. Tarayıcınızın da kendi özelliklerini en iyi şekilde kullanabiliyor. Örneğin bugün, geçen hafta ya da 2 hafta önce ziyaret ettiğiniz web siteleri, en güzel şekilde listelenerek size sunuluyor. Programın arayüzünde bulunan bir çevirici sözlük de bilgi kaynağını başka dillerde arayan internet kullanıcıları için faydalı olabilir. Türkçe, bu diller arasında yer almıyor maalesef. Tasarımındaki şıklığı ile de zirvede olmayı hak eden programda, dileyenler kendi istedikleri arayüz modellerini (skin) kullanabilirler ve renkler üzerinde gerekli gördükleri değişiklikleri yapabilirler.
6- Magadoo [ www.magadoo.com ]
Şu ana kadar anlattığımız yazılımların tamamı bilgisayarınızda bulunan web listelerini düzenlemenizi sağlayan yazılımlardı. Bir diğer ortak noktaları da bu çözümleri saklayan dosyaları, yine aynı bilgisayarda bulunduruyor olmaları. Gelmek istediğimiz önemli nokta şu; diyelim ki bir virüs ya da bir donanım arızası nedeniyle bütün verilerinizi kaybettiniz. Giden veriler arasında belki de ayların ürünü olan Sık Kullanılanlar listesi de vardı. Gerçekten acı bir kayıp.
Magadoo, bu kayıpları önlemek için kurulmuş bir web sitesi. Siteye üye olarak Sık Kullanılanla listesini internet olan her yerden ulaşılabilir hale getiriyorsunuz. Sitenin sunduğu en büyük kolaylık, listenizdeki çok sayıda web sitesini tek tek yazmak yerine bir arayüz eşliğinde otomatik olarak düzenlenmiş web sayfasına aktarabilmeniz. Daha sonra kendiniz de bu listeleri güncelleyebiliyorsunuz.
Tatilde kullandığınız bilgisayarda sörf yaparken çok beğendiğiniz bir web sayfasını defterinize not etmenize gerek kalmadan bu siteye gönderebilirsiniz. Üyelik uygulaması olduğundan size ait olan web siteleri, başkaları tarafından görülemiyor ama gene de bu siteleri paylaşmak istiyorsanız, buna da imkân sunuluyor. Magadoo.com’a üye olmak ücretsiz.
Yardımcı yazılımlarda olduğu gibi bu web sitesinde de düzenlemeleri yapmak oldukça kolay. Ayrı ayrı kategorilere ayırmak ve renklendirmek gibi etkili araçlar sayesinde web listeleriniz, en iyi şekilde listelenmiş ve saklanmış oluyor.
Bunu ilk beğenen siz olun
Hata Oluştu