Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Çanak Ayarlarken Dikkat Etmeniz Gereken Bazı Noktalar

> 1 <

Blade IV

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 8324 ileti
Yer: İstanbul
İş:
Kayıt: 22-05-2006 06:51

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #92245 16-07-2006 08:45 GMT-1 saat    
Yeni bir anten kurarken veya çeşitli nedenlerle (rüzgar vs..) anten ayarınız bozulduysa, ve de elinizde herhangi bir uydu veya sinyal yakalayıcı alet yoksa, ayar yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır;

1 - Çanağın Gönyede Olması : Çanağınızın tutturulduğu borunun düşey olarak tam 90 derece gönyede olması gerekmektedir. Aksi takdirde diğer ayarlar tam bile olsa randımanlı bir verim alamazsınız. Eğer sıfırdan kurulum veya ayar yapıyorsanız da çok uğraştıracaktır.

2 - Çanağın Pozisyonu : Bilindiği üzre her uydunun farklı dereceleri vardır, hepsi farklı konumlardadır. Sıfırdan ayar yaparken çanağı hangi uyduya ayarlayacaksanız şöyle bir etrafınızdaki diğer evlerin çanaklarına bakarak kabaca kopya alabilirsiniz. Mesela en çok kullanılan uydular Türksat ve Hotbirt'tir. Etrafınızda bunlara ayarlı bir çanak %90 bulunacaktır. Eğer farklı bir uyduya ayarlamak istiyorsanız gene etrafınızdaki çanaklardan kopya alabilirsiniz. Mesela 1 derece (batı) Thor uydusuna ayarlamak istiyorsunuz. Etrafta Hotbirt'e (13 derece doğu) ayarlı bir çanak varsa, buna göre biraz daha batıya (sağa) çevirerek kabaca yerini bulabilirsiniz. Ama şunu da unutmayın, herzaman batıya gittikçe çanağı hafiften aşağı, doğuya gittikçe de hafiften yukarı oynatmanız gerekir.

3 - Çanağın Görüş Açısı : İzlemek istediğiniz uydu hangisiyse, o uydunun bulunduğu yerin havada önünün tam açık olması gerekmektedir. Yani çanağın önü açık olmalıdır. Mesela çok az farkla bir bina önüne denk geldi. Kapatma derecesine göre durum değişir fakat kurtaracak kadar önü açık olursa gene gösterir yalnız sinyal seviyesini etkileyebilir.

4 - Çanağın Yörüngesi : Eğer çanağınız motorlu ise, yörüngesi oldukça önemlidir. Mesela birbirine yakın 2-3 farklı uydu gösterebilir fakat tam yörüngede değilse diğer uyduları göstermez. Bunun için yöründe ayarı yaparken birbirinden farklı 3 uydu seçin fakat aralarında biraz mesafe olsun. Örnek olarak 42 Doğu Türksat, 13 Doğu Hotbirt ve 30 Batı Hispasat olsun. Eğer imkanınız varsa, eskilerden kalma analog bir receiver de işinize oldukça yarayabilir. Kabaca bu analog ile Turksatın yerini bulun ve dijital alıcınızla ince ayar yapın. Daha sonra çanak ayarını fazla oynatmadan aynı işlemleri Hotbirt ve Hispasat için yapın. Tekrar Turksat'a ve Hotbirte dönün; eğer ayarı gitmişse ince ayar yapın. Sadece biraz sabır gerek. Hassasiyetle bu 3 uyduyu ayarlarsanız, anten büyük oranda yörüngeye girmiştir ve diğer uyduları da sadece kumandayı kullanarak bulabilirsiniz.

5 - LNB Ayarı : Çanağın önünde "LNB" dediğimiz parçanın da ayarı önemlidir. Çanağınızı kabaca ayarlayıp sinyal aldıktan sonra veya ayarlı çanağınızın sinyali düştüyse LNB 'yi kontrol edin. Önden bakıldığında hafiften sola veya sağa çevirmek suretiyle sinyal oranını arttırabilirsiniz. Fakat şu da var; eğer motorlu anten kullanıyorsanız, bir uydu konumundayken LNB ayarı yaparken fazla coşup aşırıya kaçmayın. Sadece bir uyduya göre maximum ayarı yaparsanız diğer uyduların sinyalini kaybedebilirsiniz. Bunun için birkaç uyduyu deneyerek ortalama bir LNB ayarı tutturmanız gerekmektedir.

6 - Ayar Frekansı : Sıfırdan anten kurarken veya bozulmuş ayarınızı düzeltmeye çalışırken sinyal seviyesi göstergenizin hangi frekansta iken olduğuna dikkat edin. Makinanızdaki her frekansa veya sıradan bir frekansa göre ayar yapmaya çalışırsanız sinyal almanız zorlaşabilir, hatta hiç alamayabilirsiniz. Mesela anteniniz 90 cm'lik ve sizin sinyal aradığınız frekans minimum 150 ile geliyorsa, sabaha kadar da uğraşsanız sonuç alamazsınız. Bunun için her uydunun maximum ve en kolay sinyal alabileceğiniz frekansı vardır.

Genel olarak aklıma bunlar geliyor şimdilik. Sizlerin de ekleyeceği bişeyler olursa memnun olurum. Saygılar....

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


_antika_

grup tuttuğum takım
Cezalı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 2646 ileti
Yer: Bursa
İş: Öğrenci
Kayıt: 28-05-2006 15:51

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#93596 18-07-2006 04:28 GMT-1 saat    
okuyamadım karışık

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu




bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) Fenerbahçeli>>>>>
> 1 <