Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

'Süper Lig'e 250'nci sıradan giriyoruz

> 1 <

MuHaMMeD

grup tuttuğum takım
Yarbay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3201 ileti
Yer: istanbul
İş: öğrenci
Kayıt: 20-06-2006 06:59

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #92259 16-07-2006 08:55 GMT-1 saat    
'Süper Lig'e 250'nci sıradan giriyoruz

İTÜ'nün kuracağı 520 işlemcili Süperbilgisayar, Türkiye'yi bu kategoride 250'nci sıraya yerleştirecek. Bu bilgiyasar ile deprem simülasyonu yapılacak.

İTÜ tarafından kurulacak 520 işlemcili Süperbilgisayar Türkiye'yi Top 500 ligine 250'inci sıradan girmesi hedefleniyor. Superbilgisayar hastalıkların tanı ve tedavi süresini kısaltıyor, deprem simulasyonu yapıyor ve hava durumu konusunda gerçeğe en yakın tahminleri yapılmasını sağlıyor. İTÜ'nün hayata geçirmeye hazırlandığı Ulusal Yüksek Bilişimli Hesaplama Merkezi'nde deprem simülasyonu yapılabilecek. Tamamen Türk bilim adamlarının ortak çalışmasının sonucunda, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından 2008 yılına kadar verilen kaynak, HP ve Intel'in desteğiyle Türkiye'nin ilk süperbilgisayarını kuran İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), çok yakında sektörel ve mühendislik uygulamalarına açık ikinci süperbilgisayarı da faaliyete geçirecek. Ulusal Yüksek Bilişimli Hesaplama Merkezi, deprem simulasyonu, meteoroloji tahmini, otomotiv tasarımında çarpışma testleri, ürün tasarımında akışkan dinamik hesaplamaları ve nükleer fizik gibi alanlardaki çalışmalara hız katacak. Süperbilgisayar ile deprem simülasyonu da yapılabilecek.

RİSK HESAPLAYACAK
Böylelikle, ülkemizde deprem riski taşıyan bölgelerde olası deprem senaryoları gerçekçi olarak ele alınabilecek. İstanbul'da 8 şiddetindeki bir deprem olması durumunda yaşanabilecekler önceden tespit edilerek, konuyla ilgili gerçekçi çalışmaların önü açılacak. Özellikle sağlık alanında hastalıkların tanı ve tedavisinde çalışma sürelerini kısaltacak. 2007 yılından itibaren bankaların zorunlu olarak yapması gereken risk analizlerini günler süren çalışmalarla değil, saatlerle yapılmasını sağlayacak. İTÜ Bilişim Enstitüsü, Bilişim Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Çelebi, tüm özel sektör ve kamu kuruluşlarının ileri düzeyde teknik ve bilimsel uygulamaları için İTÜ'de süperbilgisayar teknolojisinden faydalanabileceklerini vurguluyor ve şöyle devam ediyor: "Kurulacak sistem 8 milyon dolar değerinde. Süperbilgisayar liginde Yunanistan'ın bile 3 bilgisayarı var. Üniversitelerde kurulu süperbilgisayarları şebeke sistemiyle birbirine bağlayan Yunanistan AB Doğu Avrupa merkezi haline getirerek, sistem kurulumunun maliyetini düşürüyor. Yunanistan'ın AB fonlarını kullanarak bu yatırımı yaptı. ABD superbilgisayarların hangi amaçlarla kullanıldığını yakından takip ediyor. Özellikle silah endüstrisinde yoğun bir şekilde süperbilgisayarlar kullanılıyor."

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <