> 1 <
Kırık Link Bildir! #5052 19-03-2006 00:29 GMT-1 saat
Ders Hedefi:
HTML koduna, normalde sayfa üzerinde görüntülenmeyen notlar ve açıklamalar ilave etmek için açıklama komutunu kullanabilirsiniz.
Atölye:
Aşağıdaki işlemleri adım adım uygulayın.
1. Not Defteri'nde gerekirse Dosya/Aç komutunu çalıştırınız ve ekrana gelen iletişim penceresinde "Kurs" klasörünü açın.
2. "t03_baslik.htm" dosyasını seçin ve Aç düğmesine tıklayın.
3. <HEAD> komutunun altına aşağıdaki kodu ayrı bir satırda ekleyin:
HEAD bir web sayfasının başlık alanını parantezleri arasında bulundurur
4. </TITLE> komutunun altına aşağıdaki yorumu yeni bir satır içinde ilave edin.
TITLE, Browser başlık bölümünde görüntülenen sayfa başlığını ifade eder
5. Gövde kısmını başlatan <BODY> komutunun altına ise aşağıdaki açıklamayı ekleyin.
BODY, web sayfası üzerinde görüntülenen metin alanını parantezleri arasında bulundurur
6. Kod satırları kısmen çok uzun oldukları için not defteri penceresinde tamamen okunaklı görüntülenmezler. Tüm metin satırlarını okuyabilmek için Düzen/Sözcük Kaydır komutunu çalıştırın..
7. İçerisinde değişiklik yaptığınız bu dosyayı aşağıdaki isimde kaydedin:
t04_aciklama.htm
Ek Bilgi:
Bu özelliği ile bir programlama diline benzeyen HTML, web sayfası üzerinde kendi başına görüntülenmeyen notları ve açıklamaları HTML koduna ekleyebileceği bir komuta sahiptir. Bu komutun genel olarak söz dizimi şöyledir:
-Açıklama metni
Browser, "!--" ve "--" arasında kalan tüm metni göz ardı eder. Kaynak kodu daha kolay okunabilir hale getirmede veya örneğin, üzerinde daha çalışılması gereken yerlere not eklemek için açıklamalar kullanabilirsiniz.
Windows ayarlarına bağlı olarak web sayfanızın dosya eklentisi "htm" görüntülenmez. Web sayfasını internet belgeleri için kullanılan simgeden tanıyabilirsiniz. Dosyanın görüntülenmesi için kullanılacak simge hangi browserın, Internet Explorer veya Netscape Navigator standart olarak atandığına bağlı olarak değişecektir.
Browser, HTML kodunda kullanılan satır sonlarını, birbirini takip eden boşlukları, kesmeleri vs. göz ardı edecektir. HTML kodunu daha okunaklı hale getirmek için [Enter] tuşuna kullanarak satır sonları ekleyebilir veya bu işlemi Not Defteri'nin otomatik gerçekleştirmesi için Düzen/Sözcük Kaydır komutunu kullanabilirsiniz.
Dikkat!
Web sayfasını sunucuya sorunsuz olarak taşıyabilmek için boşluk ve özel karakterler içermeyen, küçük harflerden oluşan ve HTM ile sonlanan maksimum sekiz karakter uzunluğunda dosya isimleri kullanmalısınız.
Özetle:
Web sayfasına açıklama eklemek için, <!--...--> komutunu kullanınız. Bu açıklamalar web sayfası üzerinde görüntülenmezler.
Not Defteri'nde Düzen/Sözcük Kaydır komutunu kullanarak otomatik satır sonu eklemeyi aktif hale getirin ve uzun kod satırlarını [Enter] tuşuna basarak alt satıra kaydırabilirsiniz.
Browser; boş satırları, açıklamalar ve kesme noktaları gibi birbirini takip eden boşlukları göz ardı eder.
Bunu ilk beğenen siz olun
Hata Oluştu