Kırık Link Bildir! #110915 07-08-2006 18:34 GMT-1 saat
Aya Gidiş YALANI
AYA GIDILMEDIGINE DAIR BAZI IDDIALAR :
-Amerika 1969' daki teknolojiyle aya gitmiş olsaydı günümüzde ay Amerika’nın bir üssü durumunda olurdu. Ama o tarihten beri hiç aya insanlı uçuş olmadı.
- 1969 lu yıllarda bilgisayarlar TIR larla taşınıyorken mekiğe nasıl sığdırıldı?
-Günümüzde Japonlar en ileri teknolojiye sahip olduğu halde neden aya gidemiyor.
-Aya dikilen Amerikan Bayrağı dalgalanıyor havanın doğal olarak ta atmosferin olmadığı bir yerde bayrağın dalgalanması ne kadar mantıklı siz düşünün ? bu dalgalanma orijinal aya iniş görüntülerinde acık seçik görülebilmektedir. Ve bu bayrak ısıya ve soğuğa nasıl dayanıyor ?
-Ay üzerindeki ısı, güneş ışını altında +102 dereceye kadar çıkar. Gölgede ise -157 dereceye kadar düşer. Düşünün sıfırın altında eksi 157 derece soğuk ve artı 102 derece sıcak .Astronotlar bu ısılara nasıl dayanabiliyorlar? Ve bu bayrak ısıya ve soğuğa nasıl dayanıyor ?
-aydaki bu sıcaklıkta, dünyada kullanılanlardan farklı görünmeyen kameraların içindeki filmler nasıl erimiyor, yada bozulmuyor? Ayrıca ay yüzeyinin gölgede kalan kısmında gündüz kısmına geçerken çok yüksek ısı değişimi olacağından genleşmeler olur , yani cisimlerde esnemeler ve kırılmalar olur. Buna nasıl engel olunuyordu?
-Uzay mekiğinin modülü aya iniş yapıyor ve indiği yerde o sıcaklığa rağmen hiç yanık izi yok oysa sonradan gönderilen insansız araçlarda bu yanık izi var. Nasa yetkilileri toz nedeniyle yanık olmadı diyorlar ama bu defa mekiğin aya indiği geniş ayakçıklar da hiç toz yok ?
-Ay'daki yerçekimi Dünya dakinin 1/6 'i kadar. Peki görüntülerde zıpladığı görülen Astronotlar zıpladığında neden bir adımdan öteye gidemiyor?
-Ay'a gönderilen Apollo Uzay aracı saatte 6 bin km hızla hareket eden meteorlar arasından parçalanmadan Ay'a nasıl gitti ve geri dondu?
-aracı kullanmaktan çok aciz olan ekip 6 defa aya iniyor ve hiç sorun olmuyor. mekiğin tasarımcısı aya gidip geri canlı gelme ihtimali neredeyse % 0.0017 yani imkansız gibi bir durum diyor.
-aydaki tek ışık kaynağı güneşken astronot resimlerinde ki gölgeler ışık kaynağının çok farklı yönlerden geldiğini gösteriyor ve profesyonel fotoğrafçılar bunun ancak ışıklandırma ile mümkün olacağını söylüyorlar.