Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Müzikle Tedavi

> 1 <

MuHaMMeD

grup tuttuğum takım
Yarbay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3201 ileti
Yer: istanbul
İş: öğrenci
Kayıt: 20-06-2006 06:59

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #115135 15-08-2006 20:20 GMT-1 saat    
Müzikle tedavi, uykusuzluk çekenler ve fazla hareketli çocukları yatıştırmak için de kullanılıyor. Durumu ağır olan hastalara cesaret veriyor. Ameliyat sırasındaki ağrılar sakinleştirici müziklerle azaltılıyor. Daha canlı müzikler de vücudun kendini iyişleştirmesi konusunda etkileyici oluyor. Akupunktur seanslarında, tedavinin daha etkili olmasını sağlıyor.

Kazada yaralananlar, sevdikleri müziğin sürekli çalınması ile kendilerine geliyorlar. Parkinson'un başlangıcı da iyi seçilmiş bir müzik sayesinde yavaşlatılabiliyor.

Müziğin sadece ruhun değil, bedenin de gıdası, hatta ilacı olduğu iddia ediliyor. Bilimadamları, müziğin insan sağlığına olan katkılarını yeni yeni ortaya çıkarmaya başlıyorlar.

Ne Tür Müzik?

Yüksek ve hızlı müzikler, insana enerji veriyor ve kalp atış hızının artmasına neden oluyor, solunum hızını değiştiriyor ve kan basıncını arttırıyor. İnsanları rahatlatmak için yumuşak sesler ve yavaş müzikler kullanılıyor. Rahatlatan müziğin hızı bazen bir annenin kalp hızıyla (dakikada yaklaşık 72 vuruş) bağdaştırılıyor.

Uyuşukluktan ve yorgunluktan yakınan kişilere de hızlı tempolu müzikler öneriliyor. Normal kalp atışı hızıyla başlayan ve yavaş yavaş hızını arttıran müzikler dinleyicide heyecan yaratıyor. Bu, kendini en açık şekilde geleneksel savaş davulları ve askeri bandolarda gösteriyor.

Belli enstürmanların rahatlatma ya da heyecanlandırma etkileri var. En çok enerji veren müzik aletlerinin başında hiç kuşkusuz davul ve tef geliyor. Bas davul ve büyük zil, küçük bebekleri korkutabiliyor.

Harp ve zilin ise yatıştırıcı bir etkisi var. Gong gibi enstürmanlar, hem kan basıncını düşürüyor hem de beyni uyarıyor ve insanın kendini iyi hissetmesini sağlıyor. Bu etkilerin bazılarının iskeletten vücuda girdiği tahmin ediliyor. Çünkü duymayan insanlarda bile bu etkiler oluşabiliyor.

Müzik yapan bir grup insan aynı duyguları paylaşmakla kalmıyor, fiziksel olarak da birbirlerine benziyor. Nabız hızları birbirinin aynı oluyor. Müziğin birleştirici etkisi de burada ortaya çıkıyor zaten. Bir birlik duygusu yaratılıyor.

Müzik terapisi, diğer metodların başarısız olduğu yerlerde, umut dolu sonuçlar verebiliyor. Özellikle hatırlama terapisinde önemli bir rol oynuyor.

Bebeklere Mozart

Mozart'ın müzikleriyle ilgili de çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Mozart'ın müziğinin özellikle yeni doğmuş bebekler ve konsantrasyon problemi olan çocuklar üzerinde olumlu etkilerinin olduğu belirtiliyor. Mozart'ın müziğindeki düzen, çocukların daha kolay odaklanmalarına yardımcı oluyor.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <