Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Sigarada 4700 madde bulunuyor

> 1 <

MuHaMMeD

grup tuttuğum takım
Yarbay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3201 ileti
Yer: istanbul
İş: öğrenci
Kayıt: 20-06-2006 06:59

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #117193 19-08-2006 18:20 GMT-1 saat    
Sigarada 4700 madde bulunuyor
Prof. Dr. Mustafa Arslan, 20 yıl boyunca bir paket sigara içen kişinin vücudunda 7 kilogram katran biriktiğini söyledi.
ELAZIĞ - Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Arslan, günde bir paket sigara içen kişinin röntgen çektirmekle eşdeğer miktarda radyoaktif muameleye maruz kaldığını ifade etti.


Prof. Dr. Arslan, Fırat Üniversitesi’nde (FÜ) düzenlenen “Sigara Dumanının Kimyasal Yapısı” konulu konferansta, Türkiye’de 30 milyon insanın sigara içtiğini, 6 milyon alkol bağımlısı olduğunu belirterek, son 5 yılda 11-19 yaş arasında yaklaşık 5 milyon kişinin sigara kullanmaya başladığını bildirdi. Sigaranın ucunda 850-900 santigrat dereceye ulaşan sıcaklık olduğunu ifade eden Arslan, bu yıl yapılan bir araştırmada sigaranın içinde 4700 madde bulunduğunu, bilinmeyenlerle bu rakamın 100 bini geçeceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Sigarada bulunan maddeler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Arslan, şunları kaydetti:
“Sigarada katı halde kömür, naftalin, ağır metaller ve radyoaktif elementler bulunuyor. Sigaradaki Polonyum 201 ve Radyum gibi elementler nedeniyle günde bir paket sigara içen kişi, günde bir kez röntgen çektirmiş kadar radyoaktif işleme maruz kalıyor. İçerdiği sıvı maddeler nedeniyle 20 yıl günde bir paket sigara içen kişinin vücudunda 7 kilogram katran birikiyor.”

Prof. Dr. Arslan, sigaranın neden olduğu hastalıklar aracılığıyla hayatını kaybedenlerin trafik, terör, iş kazası gibi nedenlere göre 5 kat fazla olduğunu vurguladı.

“BOL SU İÇİN”
Sigarayı bırakanlara bol miktarda su içmelerini tavsiye eden Prof.Dr. Arslan, yapılan araştırmalara göre, en sık sigara içen meslek gruplarının, şoförler, polisler, gazeteciler, öğretmenler, artistler, doktorlar, imam ve müezzinler olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Arslan, kendi kendine karar vererek sigarayı bırakma oranının yüzde 8 ila 15 iken, uzman bir hekim desteğiyle 8-20 haftada bu rakamın yüzde 25 ile 60’a yükseldiğini kaydetti.

Yapılan araştırmalarda, sigarayı bir kerede bırakmayı deneyenlerin azaltarak bırakmayı deneyenlere göre daha başarılı olduklarını ifade eden Prof. Dr. Arslan, şöyle devam etti:
“Sigarayı bırakmadan önce kendinize güvenin, daha önce zor ama başarılı olduğunuz işleri aklınıza getirin. Sigarayı bırakmakla kazanacaklarınızı bir kağıda yazın, sigara içen arkadaşlarınız ve ortamlardan uzak durun, sigarayı hatırlatan her türlü unsurdan kaçının, bir doktora danışın, sigara ikram edildiğinde ‘kullanmıyorum’cevabını verin, bol miktarda su için. Su, zararlı maddelerin vücuttan atılmasını en fazla kolaylaştıran maddedir. Ayrıca sigara bırakıldığında ortaya çıkacak kilo alma riskini azaltır.”

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <