Kırık Link Bildir! #175532 19-03-2007 17:49 GMT-1 saat
Sürüm : 1.56 Lite
Boyut : 2.97 Mb
Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware)
Dil : Türkçe
İşletim Sistemi : Windows NT/2000/2003/XP
Üretici Firma :
bağlantıyı göster (facebook ile)
bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) Reis Bilişim Tek. Müh.Yaz
bağlantıyı göster (facebook ile)
bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) için tıkla
Üreticinin Açıklaması : Türk yazılımcılar tarafından hazırlanan yerli Google Earth, Türkiye hakkında çok daha fazlasını sunuyor.
Google, dünyanın en popüler arama motoru. Bu popülaritesini, kullanıcılarına sunduğu programlar ile devam ettirdi. Google'ın en çok kullanılan programı olan Google Earth, bilindiği gibi dünyanın herhangi bir yerinin uydudan çekilmiş fotoğrafları üzerinde yakın plandan sanal olarak dolaşabilmeyi sağlıyor. Google, bu programı kullanıcılara ücretsiz sunduğu için birçok kullanıcının olmazsa olmaz programları arasında yer almaya başladı. Bu kadar çok kullanıcı tarafından tercih edildiği için de Google, uydudan çekilmiş resimleri güncelleyerek daha yeni resimleri göstermeye başladı. Tabii program her ülkeyi ya da o ülkedeki şehirler hakkında detaylı bilgileri sunamıyor. Özellikle Türkiye ile bilgiler çok sınırlı. Program ABD ile ilgili çok detaylı bilgileri sunuyor. ABD'li vatandaşlar programı kullanarak birçok bilgiyi, adresi program aracılığıyla bulabiliyorlar.
Google Earth tarafında durum böyleyken, Türkiye'deki bir grup yazılımcı, iki senedir böyle bir program üzerinde zaten çalışıyorlardı. Ancak proje devam ederken, Google'ın bu atağı bir nevi bu programcıların projesini baltalamış oldu. CitySurf ismini verdikleri programı geliştiren programcıların bir sponsorları ya da destek verenleri çok fazla sayıda olmadığı için projenin gelişimi de çok hızlı olmadı. CitySurf'ün en büyük özelliği Türkiye için hazırlanmış olması ve çalışma mantığı, fare kullanımı aynı Google Earth'de olduğu gibi. Bir yere yakınlaşmak istediğiniz yine farenin tekerleğini çeviriyorsunuz. Programın en büyük ve bizim en çok beğendiğimiz özelliği ise harita üzerinde yer alan binaların doğru yerlerinde bulunması ve bu yerlerle ilgili detaylı bilgilerin yer alması.
Günlük hayata kolay uyum
Programı hazırlayan Türk yazılımcılar; programın daha başlangıç aşamasında olduğunu, uydu fotoğraflarının çok pahalı olmasından ve maddi imkanlarının sınırlı olmasından dolayı çok hızlı ilerleyemediklerini belirtiyorlar. Ancak programla ilgili önümüzdeki günlerde ne gibi bir sürpriz olacağını sorduğumuzda ise; "CitySurf belediyelerin gelir paketleri ile entegre edilerek emlak beyan kaçakları sorgulanabilir. Yapı ruhsat verileri ile ilişkilendirilerek kentteki kaçak bina sorgulamaları da yapılabilir. Ya da afet öncesi ve sonrası bazı analizlerin yapılmasına olanak sağlayabilir. Deprem riski yüksek alanlar uydu görüntüleri üzerine işlenerek üç boyutlu ortamda analizlere imkan sunabilir. Afet sonrası koordinasyonun ve hizmetlerin üç boyutlu ortamda takip edilmesine de olanak sağlayabilir" şeklinde yanıtlar aldık. Ayrıca bu projenin emniyet kuvvetleri ve sağlık işlemleri için de entegre edilebileceği yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. İleriki aşamalarda sesli yanıt sistemi ile entegrasyon sonucunda herhangi bir çağrının yapıldığı adresin hızlıca görüntülenebilmesi de gelecekle ilgili projeler arasında...
Google Earth'den farkı
Yazılımın Google Earth'ten farkı öncelikle Türk yazılımcılar tarafından hazırlanmış olması. Diğer bir fark ise Türkiye hakkında çok daha fazla bilginin bulunması. Ayrıca en büyük farkı ise günlük yaşantımızı daha da kolay bir hale getirebilmek adına birçok özel projeye entegre edilebilmesine imkan sunuyor.