> 1 <
Kırık Link Bildir! #178881 27-03-2007 17:02 GMT-1 saat
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Mehmet YILDIRIM, Türkiye'de işgücü maliyetleri çok yüksek olduğunu vurgulayarak SSK primlerinin yüksekliği ve muhtasar veriglerden kaynaklandığını savundu.
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Mehmet YILDIRIM, yaptığı açıklamada; Türkiye'de işgücü maliyetleri çok yüksek. Bunun en önemli nedeni ise SSK primlerinin yüksekliği ve muhtasar vergileridir. Türkiye'de SSK primleri ve muhtasar vergiler yüzünden çok yüksek olan işgücü maliyeti rekabet şansını yok ederken üretimin düşmesine ve işsizliğin artmasına yol açıyor.
Türkiye'nin geleceğini garanti altına alacak şey üretim ve ihracattır. Bu da istihdam sayesinde olacaktır. İstihdamı artırmak için gerekenler yapılmalıdır. İstihdamın artması, üretimin artması, ihracatın artması demektir. Prim yüksekliğinin diğer bir sorunu da, kayıt dışılığı artırmasıdır. dedi.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un Köln'de yaptığı açıklamayı değerlendiren Yıldırım, Sayın Bakanımızın açıklaması çok sevindirici, daha önce kendileriyle yaptığımız görüşmede SSK primlerinin yüksekliğini görüşmüştük. Ancak, KOBİ'lere daha çok destek verilmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü Türkiye'de KOBİ'ler, ülke ekonomisi ve toplumsal kalkınmada oynadığı önemli roller açısından, çok önemlidir.
KOBİ'ler ülke ekonomimizde en büyük paya sahip kuruluşlardır. Ülkemizde tüm işletmeler içerisindeki payı % 99,5 toplam istihdam içerisindeki payı % 61.1, dir. Bu sebeple, KOBİ'lere özel yasalar çıkartılmalı, SSK primleri ve vergi oranları yüzde 50 indirilmelidir Böylece, KOBİ'ler tamamen kayıt altına alınır ve SSK gelirlerinde artış olur dedi.
T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Ali Coşkun, TÜMSİAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım'ın başkanlığında, Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan bir heyeti 24.02.2007 günü saat:11.00 da makamında kabul etmişti. Toplantıda TÜMSİAD Yönetim Kurulu'nun çözüm önerileri şu şekildeydi:
Çok sayıdaki ve farklı dilimlerdeki vergi oranları yüzde 50 indirilmeli.
1) Vergi yükündeki adaletsizlik kayıt dışı faaliyetlere yol açmayacak şekilde giderilmeli, ücretlilerin vergi yükü düşürülmelidir.
2) Vergi denetim birimlerinin 'daha adil denetim' yapmaları sağlanmalıdır.
3) Çok sık değiştirilmesini gerektirmeyecek ve karışıklıklara yol açmayacak sade bir vergi yasası oluşturulmalıdır.
4) İş gücü maliyetini artıran ve kayıt dışı istihdamı teşvik eden yüksek sigorta prim kesintilerinin aşağı çekilmesi sağlanmalıdır.
5) Üretimde kullanılan ana ve yardımcı hammadde olarak ithalatı zorunlu olan girdilerin Gümrük Vergisi ve Fon Oranlarının yeniden gözden geçirilerek indirilmesi sağlanmalıdır.
6) 2007 yılında özellikle istihdam üreten, ithal bağımlılığı düşük, buna karşılık ihracata yönelebilen sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'lerin önünün açılması temin edilmelidir.
7) Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere yönelik hazırlıkların ekonomiyi yeni dalgalanmalara sürüklemesine izin verilmemelidir.
8) Türk mallarının uluslararası pazarlarda tanıtılması sağlanmalı. Uluslararası ölçekte marka olma gücü olan ürünlerimize, marka teşviki artırılmalı.
Bunu ilk beğenen siz olun
Hata Oluştu