Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

MHP mi, BBP mi daha milliyetçi?

> 1 <

FuRKaN216

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 7836 ileti
Yer: lere tükürmeyin tükürülcek o kadar surat varken:D
İş: de bu benim profilim:)
Kayıt: 13-12-2006 18:56

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #180311 30-03-2007 20:03 GMT-1 saat    
MHP mi yoksa BBP mi daha milliyetçi?

Milliyetçi oylar 2002 seçimlerinde parlamento dışında kaldı. Bu durum, MHP ve BBP'de “Gerçek milliyetçi biziz” çekişmesine yol açtı. AKP'ye giden oylar ve ulusalcılar, “sorun” olmaya devam ediyor.

Alparslan Türkeş'in yıllarca elinden bırakmadığı Türk dünyası bayrağını bugün “MHP mi BBP mi dalgalandırıyor” sorusu bugün milliyetçi camianın en çok konuştuğu konuların başında geliyor. 2002'de birinci olan AKP'nin bu potansiyelin ne kadarını etkisi altına aldığı da tartışılan bir başka soru.

Başbuğ Türkeş'in ölümünün ardından ailesinde yaşanan “miras” kavgasının yanı sıra ülkücüler arasında başlayan “siyasi miras” mücadelesi o günden bugüne kadar sürdü. “Devletin başına Devlet gelecek” sloganı eşliğinde yeni liderleriyle yola devam eden MHP'liler, BBP'lilerle hiçbir zaman bir araya gelmedi. Ülkücü dünyanın “iki küs kardeşi”, 2007 genel seçimleri öncesi “yükselen milliyetçi” oyların en önemli taliplileri. Bu süreçte, MHP'nin giderek merkeze kaydığı, radikal yaklaşımın daha çok BBP tarafından temsil edildiği saptaması yapılıyor.

MHP ve BBP sözcülerinin ortak tepki gösterdikleri kesim ise son yıllarda geleneksel milliyetçiliğe alternatif olarak ortaya çıkan ulusalcılık. MHP'yi rahatsız eden bir başka gelişme de AKP'nin milliyetçi oylara yönelik adımları. Başbakan Tayyip Erdoğan himayesinde gerçekleştirilen Türk Dünyası Kurultayı, yine Erdoğan'ın, Söğüt Şenlikleri'ne katılması ve her fırsatta, milliyetçilikle özdeşleşen “demir dövme” ritüelini gerçekleştirmesi, bu partinin yeni stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. MHP, bunu AKP'nin seçim hesaplarına bağlıyor.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır kendi partilerini AKŞAM'a anlattı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır:ULUSALCILIK BİR SAPMADIR


MİLLİYETÇİLİK bir aidiyet duygusudur. Düşünce ve duygu olarak bu toplumun en büyük ortak paydasıdır. Bunun “ulusalcı” olarak ifade edilmesi, bir yanılgıdır, bir sapmadır. Sosyolojik, siyasi tanımıyla asıl olan milliyetçiliktir. Ulusalcılık diye bir şey olmaz. Siyasi bir proje olarak ortaya çıkıyor.

Diğer partiler milliyetçiliğin yükseldiği gerçeğini tespit edince pragmatik davranıyorlar. Toplumda gelişen bu refleksin sandığa yansıması, MHP'nin iktidarını sağlayacak boyuta ulaşınca başta AKP sonra CHP, bu yükselen değerden pay almak için takiye yapıyor. CHP, altı ilkesinden biri milliyetçilik olmasına rağmen bugüne kadar hiç milliyetçiliği savunmamış veya milliyetçiliği bir siyasi duruş olarak ortaya koymamış. Bugün milliyetçilik ilkesini hatırlamış olması CHP'ye yakışmaz. Bir takiyedir. Bu, toplumu ikna etmeye yetmez. AKP'nin ise milliyetçilik değerlerine sahip çıkıyor görünmesi, bunun şovunu yapması, bayrağın önünde poz vermesi, Çanakkale şehitlerini anlaması falan toplumun aklıyla alay etmektir.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu: 'BÖLÜNME KAYGISI KABUSA DÖNÜŞTÜ'


BİR milletin değerlerine, tarihine ve milli varlığına doğrudan saldırı varsa orada milli reflekslerin doğmaması mümkün değildir. Eğer saldırılara karşı hiçbir refleks ortaya çıkmıyor ve milli bir tepki doğmuyorsa değerlere sahip çıkma içgüdüsü artmıyorsa, asıl tehlike o zaman başlar.

Bölünme kaygısı kâbusa dönüştü ve bu kâbus ister istemez milletimizin silkinip ayağa kalkmasını sağlayacak. Milletimizin daha çok değerlerine, tarihine sahip çıkması sağlayacak.

ULUSALCILIK STATÜKOCU

Mevsimlik, dönemlik değildir milliyetçilik. Geleneksel bir milliyetçilik vardır bir de tepkisel milliyetçilik. Şu anda geleneksel milliyetçiliğin üstüne bir de tepki milliyetçiliği eklenmiş oldu. Dolayısıyla diğer siyasi partiler de bu rüzgar karşısında sessiz kalamadılar. Milliyetçiliği doğru anlaması kaydıyla herkesin milliyetçi olmasını isterim. Seçimlerde milliyetçilik belirleyici olacak.

Ulusalcılık milleti daraltan bir kavram. Milletin değerleriyle örtüşmeyen, milletin değerlerini meşru kabul etmeyen aynı zamanda, demokrasi insan hakları gibi temel talepleri baştan tehdit gibi gören bir yaklaşım. Tutucu, statükocu, milletin özgürlüğünü hiçe sayan bir ulusalcılık anlayışının faydalı olduğuna inanmıyorum.



--------------------------------------------------------------------------------



ÜLKÜCÜ YAZARDAN MHP VE BBP ANALİZİ

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ: “Bahçeli'nin çalışma arkadaşları Haider sendromuna kapıldı”

MHP'yi milat gibi “Türkeş'ten önce Türkeş'ten sonra” diye ikiye ayırmakta fayda var. Türkeş'in vefatının ardından Bahçeli ve arkadaşlarının yeni bir arayışı söz konusu olduğunda, Bahçeli milliyetçilik sözünden ürkmeye başladı. Bunun en önemli sebebi Avusturya'daki

Haider olayıydı. Bahçeli'nin çalışma arkadaşları, Haider sendromuna kapıldılar. 99 seçiminden önce MHP'nin adının bile değiştirilmesi gündeme geldi. 57. Hükümet sırasında taban MHP'den çok şey bekledi. Apo'nun asılmamış olması ve tahkim yasaları, tabanı çok rahatsız etti. Devlet Bey, açıklamaları ile tabanı yatıştırmaya çalıştı. Daha sonra “Okyanus ötesinden MHP'siz bir hükümet istiyorlar, ben de halka gidiyorum” dedi. Böylece MHP'siz hükümet isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüş oldu ve Meclis dışında kaldı. MHP tabanındaki milliyetçiler şunu diyorlar: “MHP, MHP gibi olsaydı, milliyetçi motiflerinden taviz vermemiş olsaydı, AKP diye bir parti olmayacaktı.”

BBP'nin kuruluşu sırasında milliyetçilik ön planda değildi, daha çok İslami motifler vardı. 'Nasıl olsa MHP milliyetçiliği yapıyor biz de bir başka pastadan pay alalım' gayretleri olmuş olabilir. BBP'nin kurucuları, ülkü ocaklarının eski yöneticileri zaten milliyetçiydi ama yeni bir parti oluşumu ile beraber, milliyetçi söylemi ön plana çıkarmamışlardı ama özde milliyetçiydiler. Tabiat boşluk kabul etmez. MHP, milliyetçilikten vazgeçince BBP'dekiler dediler ki, “Milliyetçilik ortada bırakılıyor. Milliyetçilikten utanılır hale gelindi. Biz buradayız...”

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


Blackrock

grup tuttuğum takım
Cezalı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 43 ileti
Yer:
İş:
Kayıt: 28-03-2007 21:48

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#180354 31-03-2007 03:23 GMT-1 saat    
Faşist faşisttir...

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <