Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Türkiye ile AB arasında gelinen nokta

> 1 <

TheMaLi!

grup tuttuğum takım
Çavuş Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 409 ileti
Yer: i Belli Deil
İş: HaBeRcİ
Kayıt: 26-03-2007 17:00

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #204737 10-05-2007 20:40 GMT-1 saat    
Türkiye ile AB arasında gelinen nokta

Turkon Holding Direktörü Dieter Schenk, AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerde ne olursa olsun diyaloğun kurulması ve toleranslı yaklaşımın önemli olduğunu söyledi.

Schenk, ''Yarının Kurulması-Hedef 2023'' başlığıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Forum İstanbul'un, ''Almanya Dönem Başkanlığında Türkiye-AB İlişkileri'' konulu oturumunda yaptığı konuşmada, AB'nin Türkiye'ye kapılarını tamamen açması gerektiği görüşünü dile getirerek, Türkiye'deki fırsatlara dikkati çekti. ''Ne olursa olsun diyaloğun kurulması ve toleranslı yaklaşım önemlidir'' diyen Schenk, Türkiye'ye karşı ön yargıların öncelikle diyalog yöntemiyle aşılabileceğini anlattı.

Türkiye'deki genç nüfusu da hatırlatan Schenk, ''Bu insanların iyi eğitilmesiyle ülkenin fırsatları daha iyi kullanacağı açıktır'' dedi. Alman Kültür Vakfı Başkanı Dr. Fritz Schaumann ise Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin sorunsuz olmadığını, ancak yakın ilişkiler şeklinde yürüdüğünü söyledi. Almanya'nın, Türkiye'nin önemli bir ticari partneri olduğunu hatırlatan Schaumann, Alman şirketlerin uzun yıllardır Türkiye'ye yatırım yaptıklarını kaydetti.

Sürecin nasıl olursa olsun, hedefin Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği olduğunu belirten Schaumann, ''Her iki tarafın da birbirine ihtiyacı var. Bu süreç yorucu, ancak yapıcı bir süreç olacaktır'' dedi. MFI AG Yönetim Kurulu Üyesi Christina Weiss da geçen yıl Türkiye piyasasına girmeye karar verdiklerini belirterek, 10 yıl içinde Türkiye'de yaklaşık 1 milyar Avroluk yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi. Türkiye'ye uzun vadeli baktıklarını dile getiren Weiss, Türkiye'nin Avrupa'nın en dinamik ülkesi haline geldiğini söyledi.

-AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ-

Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen de Türkiye'nin AB konusunda çok dinamik adımlar attığını belirterek, ev ödevinin layıkıyla yapıldığını kaydetti. Özellikle son dönemlerde AB'de Türkiye'ye ilişkin ön yargının arttığını anlatan Şen, aynı durumun Türkiye için de söz konusu olduğunu, artık yapılan anketlerin Türklerin de AB'ye çok sıcak bakmadığını gösterdiğini söyledi.

Şen, ''Artık durum 'Siz bizi tanımıyorsanız, biz de sizi az tanıyoruz' konumuna geldi'' dedi. Bir süre önce Tandoğan ve Çağlayan'da yapılan mitinglerin, Türkiye'nin demokratik ve laik yapısını ortaya koyduğunu anlatan Şen, Almanya'nın dönem başkanlığında durma noktasına gelen ilişkilerin, önümüzdeki dönemde canlanmasını beklediğini sözlerine ekledi.
-FORUM İSTANBUL-

''Yarının Kurulması-Hedef 2023'' başlığıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Forum İstanbul'un ilk gün programına; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj gönderirken, katılımları beklenen Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Dünya Bankası Türkiye Başekonomisti Rodrigo Chaves, Almanya Devlet Bakanı Gernot Erler gibi isimler katılmadı.

Forumun ilk oturumunda küresel ekonomideki değişimler ışığında Türkiye için uzun vadeli bir gelişme stratejisi konusu ele alınırken, diğer oturumlarda Avrupa'nın geleceği ve AB kamuoyu, değişmekte olan küresel enerji düzeninde Türkiye'nin gelecek yönelimleri ve dünya tarım ve gıda pazarlarında artan sıkıntılar gibi konular tartışıldı. Forum İstanbul, yarın yapılacak oturumların ardından sona erecek

AA

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <