İlk önce
bağlantıyı göster (facebook ile)
bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) Webmaster Central adresine girin.Karşınıza şöyle bir ekran çıkacaktır.
Site Status Wizard : Bu bölümden sitenizin google da indexli olup olmadığına bakabilirsiniz.
Webmaster Tools : Asıl gerekli bölüm buraya giriş yaptıktan sonra sitelerinizi ekleyebilir , Sitemap (Sitenizin içeriği) ekleyebilir ve google'ın sitelerinizi daha hızlı ve daha dikkatli bir şekilde indekslemesini sağlayabilirsiniz.
Evet Webmaster Tools'a giriyoruz...
İlk olarak karşınıza kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gereken klasik Google formu çıkacaktır.Eğer kayıtlı bir gmail email adresiniz var ise aynı kullanıcı ismi ve şifrenizi burada kullanabilir ve giriş yapabilirsiniz.Gmail hesabınız varsa giriş yapın ve alttaki kırmızı yazılı bölümü geçin.Yoksa kırmızı bölümü uygulayın.
Eğer Gmail hesabınız yoksa , hemen kullanıcı adı ve şifrenizi yazdığınız formun altında şu ibareyi göreceksiniz :
Alıntı:
Not using Gmail or other Google Account services?
Create A Google Account
Create A Google Account'a tıklayın.Açılan pencerede gerekli yerleri doldurun ve Formu gönderin.
Artık bu email adresini ve şifresini Google Webmaster Tools'da kullanabiliriz.
Giriş yaptıktan sonra ilk önce size site URL si eklemeniz istenecektir.
Accountcu.com şeklinde sitenizin URL sini girin. İsterseniz Accountcu.com şeklindede girebilirsiniz fakat en alttaki Not kısmında yazılan uyarıları okumanız şiddetle tavsiye edilir.
URL ekledikten sonra eklediğiniz siteyi doğrulamanız gerekmektedir.Doğrulamak için kırmızı alanda gösterilmiş olan Verify Your Site 'a tıklayınız.
Şimdi karşınızda 2 tane seçenek çıkıcak :
Add a Meta Tag
Upload An HTML file
Ben Upload HTML file ı tavsiye ediyorum.Upload HTML file ı seçin.Google size rastgele bir dosya ismi verecektir.Bu dosya isminde bir dosya oluşturun içeriğinde birşey olmasına gerek yok.(Dosyayı Masaüstündeyken sağ tuş > yeni metin dosyası > Farklı kaydet > Kayıt Türü Tüm dosyalar *.* > Dosya adını ise google in otomatik olarak yarattğı dosya ismi şeklinde oluşturabilirsiniz.)
Daha sonra bu oluşturduğunuz dosyayı ftp yoluyla Hostunuza , sitenize yükleyin root yani en üst klasörde olmasına dikkat edin.Tabiki websitesi içeriğinde en üst klasörde !
Ve Verify butonuna basıyoruz veeee sitemiz doğrulandı !
Sıradaki işlemiz Google'ın sitemiz içeriğine daha hzılı bir şekilde ulaşabilmesi.Bunun için sitemizin içeriğini belirli bir standartta google'a iletmemiz gerekiyor.Peki bunu nasıl yapıyoruz ? (Google Webmaster tools bir kenarda açık kalsın tekrar kullanacağız)
SITEMAP (XML) OLUŞTURMAK :
Starting URL :
Sitenizin URLsini yazıyoruz.Burada dikkat edilmesi gerekn nokta eğer google'a Accountcu.com şeklinde girdiysek burayada aynı şeklide girmemiz gerektiğidir.Eğer Google'a Accountcu.com şeklinde girdiysek burayada aynı şekilde girmeliyiz ...
Change Frequency :
Sitenizin güncelleme zaman dilimi
None : Hiçbir zaman
Always : Her zaman
Hourly : Her saat
Daily : Günlük
Monthly : Aylık
Yearly : Yıllık
Burada tavsiyem Always'i seçmenizdir.
Last Modification :
Sitenizde en son ne zaman bir değişiklik yaptığınız
Start diyoruz ve işlem başlıyor.Büyük siteler zaman alır.Sabırlı olmak gerekiyor.Gerçi maksimum 500 sayfanızı ekliyor.
İşlem bittikten sonra
Download an Un-compressed XML Sitemap in altındaki linke tıklıyoruz ve oluşturulan Sitemap XML i bilgisayarımıza indiriyoruz.Daha sonra sitemize FTP ile bağlanarak yine en üst dizine bu XML dosyasını atıyoruz.
Tekrar Google Webmaster Tools'a geliyoruz ve Sitemaps 'e tıklıyoruz.
Add A Sitemap'i tıklıyoruz.Açılan sayfadan Add Genereal Web Sitemap'i seçiyoruz ve biraz önce sitemize FTP ile attığımız XML dosyasının adresini giriyoruz.
bağlantıyı göster (facebook ile)
bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) gibi...
Ve bundan sonrası Google'ın insiyatifine kalıyor
Kolay gelsin herkese...
NOT / UYARI :
Google'a siteyi www ile kaydettiysek XML sitemap oluştururken de gireğimiz site adresi www ile olmalıdır.Eğer www kullanmadıysak, XML'de de www kullanmayın !!
Bu işlem birçok hazır forum ve portallerde'de başarıyla uygulanmaktadır...