> 1 <
Kırık Link Bildir! #253414 03-09-2007 13:27 GMT-1 saat
Yalçıntaş, yaptığı açıklamada, son beş yıldır devam eden yüksek oranlı ekonomik büyüme sürecinden sonra yeni bir kalkınma hamlesi başlatılmak istenmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Yalçıntaş, vergi ve sosyal yüklerde indirime gidilmesi, kayıtdışı ekonominin azaltılması, KOBİ'lerde birleşmenin özendirilmesi, işletmelerde verimliliğin artırılması, yatırım teşviklerinin yeniden yapılandırılması yönündeki özel kesim talep ve beklentilerinin dikkate alınmasını son derece olumlu bulduklarını kaydetti.
"TAKE OFF BAŞLATILMAK İSTENMESİ CESARET VERİCİ"
Programda ekonomik kalkınmaya öncelik ve ağırlık verildiğini ifade eden Yalçıntaş, son aylarda Türkiye'nin gündemini işgal eden siyasi tartışma ve gerginliklerin sona ermesini ve yeni hükümetin dikkat ve enerjisinin yeniden ekonomik meselelere çevrilmesini memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Yalçıntaş, "Son beş yıldır devam eden yüksek ekonomik büyüme sürecinden sonra yeni bir kalkınma hamlesinin, Başbakanımızın tabiriyle bir ekonomik 'take-off'un başlatılmak istenmesi cesaret vericidir. Ülkemizin önemli sorunlarına kalıcı çözümler üretilebilmesi, uluslararası rekabet yarışında varlık gösterilebilmesi için gerekli cesur açılım inisiyatifi, programda açıkça gözlenmektedir dedi.
"İHRACAT VE TURİZM HEDEFİ"
Yalçıntaş, hükümet programında ortaya konan anlayış, tespit ve hedeflerin reel ekonomik kesimin beklentileri ile örtüştüğünü belirtti. Programda ekonomik büyümenin dış talep artışına dayandırıldığını ifade eden Yalçıntaş, 2013 yılı ihracatının 200 milyar dolar, turizm gelirlerinin 40 milyar dolar olarak hedef alınması, döviz gelirlerinde önümüzdeki 5 yıl içinde ekonomik büyümenin üzerinde artış beklendiğini ortaya koyuyor. Böylece bugün için Türkiye ekonomisinin en kırılgan noktasını oluşturan cari işlemler dengesi açıklarındaki artış eğiliminin de kontrol edilerek nispi olarak düşürülmesi mümkün olacaktır diye konuştu.
"TÜRKİYE BİRKAÇ YIL İÇİNDE BÖLGESEL GÜÇ OLACAK"
Türk firmalarının uluslararası rekabet gücünün, vergi ve sosyal yüklerde indirime gidilmesi ve faiz seviyesinin indirilmesi ile desteklenmesinin son derece yerinde hedefler olduğunu vurgulayan Yalçıntaş, programda öngörüldüğü şekilde kayıtdışı ekonominin azaltılmasının ise en önemli beklentileri arasında yer aldığını kaydetti. Yalçıntaş, vergi yükünün indirilmesi ve formalitelerin basitleştirilmesinin bu konuda başarı sağlanmasını kolaylaştıracağını savundu. Uluslararası rekabet edebilirliğin güçlendirilmesi için KOBİ'lerde kümeleşmelerin teşvik edilmek istenmesinin, üretimde ölçek sorununun 60. hükümet döneminde artık ele alınacağını gösterdiğine dikkat çeken Yalçıntaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Büyük çoğunluğu KOBİ'lerden oluşan Türkiye ekonomisinde ölçek küçüklüğü uluslararası rekabette ciddi bir sorundur. Kümeleşme oluşturmanın yanı sıra firmalarımızın yeterli faaliyet ölçeğine ulaşmalarının teşvik edilmesi, Ar-Ge faaliyetlerine vergi indirimleri sağlanması hedefi de bu çerçevede yararlı olacak adımlardır. Sonuç itibariyle, hükümet programı iş dünyası açısından son derece olumlu ve cesaret vericidir. Uygulamada ekonomik kesimlerle işbirliği yapılması ile önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Türkiye ekonomisinin bölgesel bir güç haline geleceğini söyleyebiliriz.
Bunu ilk beğenen siz olun
Hata Oluştu