Animasyon Yapma: 150x150 pixel boyutlarında transparan arkaplanlı yeni bir dosya açın. Elliptical Marquee Tool aracını alın ve Shift tuşuna basılı tutarak 20x20 pixel boyutlarında bir çember çizin. Çizdikten sonra içini istediğiniz bir renk ile doldurun. Ctrl+D ile seçili alanı kapatın.
Daha sonra layer'ınızın bir kopyasını yapın. Bunun için layer'ınızı Create New Layer ikonunun üstüne bırakın. Move tool aracını alın ve yeni layer'ı 80 pixel aşağı taşıyın. Bunun için Shift tuşuna basılı tutarak klavyenizdeki aşağı tuşuna 8 defa basın. İki layer'ı birleştirin.
Layer>Merge Down...
Daha sonra layer'ınızı sayfanızın tam ortasına getirin. Bunu için Ctrl+A işlemi ile tüm layer'ı seçili hale getirin. Sırasıyla Ctrl+X ve Ctrl+V işlemlerini yapın.
Şimdi sayfanızın ortasında yer alan bu layer'ın bir kopyasını yapın. Free Transform'u açın.
Edit>Free Transform...
Ekranınızın üst kısmında yer alan Options menüsünde Rotation değerini 45 olarak ayarlayın. Döndürme işlemi bittiği zaman Commit Transform ikonuna tıklayın. Şimdi döndürdüğünüz layer'ın kopyasını yapın. Aynı şekilde onu da 45 derece döndürün.
Edit>Transform>Again...
Kopyalama ve döndürme işlemini bir kez daha yazpın. Şu anda 4 tane layer'a sahip olmanız gerekir.
Tüm layer'ları birleştirin.
Layer>Merge Visible...
Bu layer'a Layer1 adını verin ve bir kopyasını yapın. Kopya layer'a da Layer2 adını verin ve 5 derece döndürün. Şimdi kopyalama, adlandırma ve döndürme işlemlerini Layer9'a ulaşıncaya kadar sürdürün.
9 tane layer elde ettikten sonra tüm layer'ları yanlarında yer alan göz ikonuna tıklayarak saklayın. Yeni bir layer açın ve Layer1'in altına taşıyın. Bu layer'ı Renk1 olarak adlandırın. Ctrl tuşuna basılı tutarak Layer1'in üzerine tıklayın. Oluşan seçili alanı istediğiniz bir renk ile doldurun. Daha sonra Bevel and Emboss stilini uygulayın. Stil penceresinin alt bölümünde yer alan Highlight Mode ve Shadow Mode seçeneklerinin Opacity değerlerini %50'ye getirin. Sırasıyla Layer>Layer Style>Create Layers... ve Layer>Merge Group... işlemlerini yapın.
Bu işlemi 8 defa yani Renk 9 layer'ına ulaşıncaya kadar tekrarlayın. Her layer'ın altına kendi numarasına ait renk layer'ının gelmesini sağlayın.
Örneğin: Layer9 'un altında Renk9 layer'ının yer alması gerekir. Yeniden tüm layer'ları saklayın ve Renk1 layer'ını aktif hale getirin. Tüm layer'ları layer paletinin yanında yer alan küçük boşluğa tıklayarak zincir ikonu ile birbirine bağlayın. Free Transform'u açın. Ctrl, Shift ve Alt tuşlarına basılı tutarak çemberinizi sol üst köşeden dışarı doğru genişletin ve tuşları bırakın. Daha sonra sağ kısmın ortasından sola doğru itin. İşlem bitince Options menüsündeki Commit Transform ikonuna tıklayın.
Bütün layer'lar arasındaki bağlantıyı yanlarında yer alan zincir ikonuna tıklayarak kaldırın. Move Tool aracını alın. Renk1 layer'ında yer alan çemberleri 10 pixel sola taşıyın. Bunun için Shift tuşuna basılı tutarak klavyenizdeki sol tuşuna bir kez basın. Şimdi Alt tuşuna basılı tutarak klavyenizdeki sağ tuşuna 9 defa basın. Layer1'i aktif hale getirin ve 10 defa Merge Down işlemini yapın.
Layer>Merge Down...
Not: Bu işlemi her layer-renk ikililerine uygulayacaksınız. Her defasında bir üstte yer alan layer'ı seçmeyi unutmayın! Şimdi Renk1'den Renk9'a kadar toplam 9 tane layer'a sahipsiniz. Bütün layer'ları zincir ikonu ile birbirine bağlayın ve -60o döndürün. İşlem bitince Options menüsündeki Commit Transform ikonuna tıklayın.
Artık animasyon yapma zamanı geldi. Animasyon penceresini açın.
Window>Animation...
Animasyon penceresinin sağ üst kısmında yer alan ok ikonuna tıklayın. Açılan menüden Make Frames From Layers seçeneğini seçin. Böylece animasyonu yapacak Frame'ler oluştu. Şimdi animasyonunuzu izleyebilirsiniz.
File>Preview In>Internet Explorer...
İstediğiniz boyutlarda yeni bir dosya açın. Type Tool aracını alın ve yazma efekti vereceğiniz herhangi bir yazı yazın.
Rasterize Layer yapın.
Layer>Rasterize>Layer...
Lasso Tool aracını alın ve ilk harfinizin etrafında bir seçim oluşturun. Layer via Cut işlemini gerçekleştirin.
Layer>New>Layer via Cut...
Şimdi layer paletinizin üst kısmında içinde sadece ilk harfinizin bulunduğu yeni bir layer oluştu. Tekrar yazınızın yer aldığı layer'ı aktif hale getirin ve ikinci harfin etrafında da bir seçim oluşturarak Layer via Cut işlemini gerçekleştirin. Aynı işlemi yazınızın harfleri bitinceye kadar tekrarlayın. Yaptığımız işlem tüm harfleri ayrı ayrı layer'lara vermek. İşleminiz bitince yazınızın yer aldığı layer'ı silebilirsiniz.
Artık animasyona geçebiliriz. Animasyon penceresini açın.
Window>Animation...
Şimdi Background layer'ı hariç bütün layer'larınızı yanlarında yer alan göz ikonuna tıklayarak saklayın. Animasyon paletinde yer alan Duplicate current frame ikonuna bir kere tıklayın ve layer paletinde yer alan ilk harfinizin yanındaki göz ikonuna tıklayarak görünür hale getirin. Tekrar Duplicate current frame ikonuna tıklayın ve bu sefer ikinici harfinizi görünür hale getirin. Bu işlemi tüm yazınızın oluşana kadar sürdürün. Animasyon penceresinin sağ üst kısmında yer alan ok ikonuna tıklayın. Açılan menüden Select All Frames seçeneğini seçin.
Daha sonra herhangi bir Frame'nin altında yer alan 0 sec. yazısına tıklayarak açılan menüden 0.2 seçeneğini seçin. Artık animasyonunuzu izleyebilirsiniz.
File>Preview In>Internet Explorer...
İstediğiniz boyutlarda yeni bir dosya açın.Yeni bir layer açın. Rounded Rectangle Tool aracını alın ve ekranınızın üst kısmında yer alan Radius ayarını 40 olarak değiştirin. Butonunuzu çizdikten sonra Rasterize Layer yapın.
Layer>Rasterize>Layer...
Şimdi butonun üzerine fare gelince değişmesini sağlayacak olan stilleri uygulayacağız. Ben Drop Shadow, Bevel and Emboss, Inner Glow, Color overlay ve Outer Glow stillerini uygulayarak yandaki gibi bir buton elde ettim. Siz de bu stillerin ayarlarıyla oynayarak benim butonuma benzer bir buton elde edebilirsiniz. Şimdi bu layer'ı Over olarak adlandırın. Over layer'ının bir kopyasını yapın. Bunun için over layer'ını Create New Layer ikonunun üstüne bırakın. Daha sonra over layer'ının yanındaki göz ikonuna tıklayarak bu layer'ı saklayın. Kopyaladığımız layer'ı da Down olarak adlandırın. Şimdi down layer'ının Outer Glow ve Color Overlay stillerini yanlarındaki göz ikonuna tıklayarak saklayın
Şimdi Slice Tool aracını alın ve butonunuzun etrafında bir kesim oluşturun. Eğer düzgün bir kesim yapamazsanız Slice Select Tool aracı ile kesminizin boyutunu yeniden ayarlayabilirsiniz. Şimdi Rollover paletini açın.
Window>Rollovers...
Rollover paletinin alt kısmında yer alan Create rollover state ikonuna 2 defa tıklayın. Over ve Down olmak üzere iki tane layer oluştu. Şimdi over'ı seçin ve layer paletinde yer alan down layer'ını yanındaki göz ikonuna tıklayarak saklayın. Aynı şekilde down'ı seçin ve layer paletinde yer alan over layer'ını yanındaki göz ikonuna tıklayarak saklayın.
Artık rollover hazır. Butonunuzu test edebilirsiniz.
File>Preview In>Internet Explore/Netscape Navigator...
7.Efekt vermek için outer glow rengini beyaz yapın ben resmin temasına göre beyazı seçtim.
8.Şimdi "move tool" aracını seçin.
9.Evet şimdi en zor bölüme geldik şimdi resmin üzerine bir kare oluşturmak için Ctrl+j yapıcaz.Her Ctrl+ j yaptıgımızda karemizin üzerine bir kare daha gelir.Fakat bunları taşımak için layerin mask kutusuna tıklamamız gerekir.
10.İşte sonuç...Siz kareleri daha ufak yaparsanız daha mükemmel sonuçlar alırsınız.