Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Hayvanlar

> 1 <

alpi_58

grup tuttuğum takım
Cezalı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 478 ileti
Yer:
İş:
Kayıt: 31-08-2007 19:26

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #294810 05-04-2008 13:52 GMT-1 saat    
Yılan

Sürüngenler (Reptilia) sınıfının, yılanlar (Serpentes) alt takımındaki türlere verilen genel ad. Bedenleri genellikle
ince, uzundur. Boyları 10 cm ile 10 m arasında değişir. Büyük yapılı avlarını yutabilmek için çeneyi oluşturan parçalar birbirinden ayrılabilir şekildedir. Üyeleri körelmiş olmasına karşın, yılanlarda çok çeşitli hareket şekilleri gelişmiştir. Zehir dişleri üst çenede bulunur. Böcekler ve küçük omurgalılarla beslenirler. Çoğu karasal ortamda yaşar. Bir bölümü suya girebilir ya da zamanının büyük bir bölümünü sulu ortamlarda geçirir. Yılanlar, yaşamları boyunca düzenli olarak deri değiştirir. İzlânda, İrlanda ve Yeni Zelânda hariç her yerde bulunurlar. Ülkemizde çok sayıda yılan türü yaşar.

Tanınan türler dışında, zehirli ve zehirsiz yılanlar birbirinden kolay ayırt edilemezler. Bu yüzden yılanlara karşı dikkatli olunmalıdır. Yılan ısırması durumunda hemen bir hastahaneye başvurulmalıdır.

Yılan balığı

Anguilliformes grubunun Angulliadae ailesini oluşturan bir düzineyi geçen balık türünün ortak adı. Amerika'nın Büyük Okyanus kıyılarıyla Atlas Okyanusu'nun güney kıyıları dışında yaygın olarak bulunur. Sırt, kuyruk ve anüs yüzgeçleri kaynaşmış olup karın yüzgeçleri bulunmayan bu balıkların ince ve uzun bir gövdesi vardır. Pulları oldukça küçüktür ve deriye gömülmüştür. Öteki grup üyelerine benzer bir gelişme gösterirler ancak erişkin dönemlerinin çoğunu tatlı sularda geçirirler. Avrupa, Kuzey Afrika kıyıları, Akdeniz ve çevresindeki denizlerde yaşayan bayağı yılan balığı (Anguilla anguilla) ve Amerika'nın güney kıyılarında bulunan Amerika yılan balığı (Anguilla rosrata) tatlı suları terkederek Sargossa Denizi'ne gider ve orada yumurtlarlar. Bayağı yılan balıklarının uzunlukları en fazla 1,5 m olur. 30-40 yıl süresince akarsu ve göllerde kalabilirler. Kurbağa, su kuşları ve suya giren küçük memeliler başlıca besin kaynaklarıdır.

Ayı

Ayıgiller (Ursidae) familyasını oluşturan, genellikle iri yapılı ve etçil 7 memeli türünün ortak adı.

Boyları 3 m, ağırlıkları 780 kg kadar olabilmektedir. Renkleri kahverengiden siyaha kadar değişiklik gösterir (Kuzey kutbunda yaşayan kutup ayılarının rengi sarımsı beyazdır). Bedenlerinde fazla miktarda yağ depo ederler ve kış aylarını inlerinde uyuyarak geçirirler. Bu sırada, beden sıcaklıkları düşmez. Besinleri çok çeşitlidir. Bitkilerin yeşil kısımlarını, yağlı ve nişastalı tohumları, çeşitli meyveleri, böcekleri, kuş yumurtalarını, solucanları, koyun, keçi, inek, vb. evcil hayvanlarla başka memelileri yiyebilirler.

Dünyada sekiz türü vardır. Ülkemizde yaşayan bir türü, Trakya dışında hemen hemen tüm bölgelerdeki ormanlık ve kayalık alanlarda görülmüştür.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


Alpi_58




> 1 <