Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Ergenekon'daki 'şok' isim kim?

> 1 <

FuRKaN216

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 7836 ileti
Yer: lere tükürmeyin tükürülcek o kadar surat varken:D
İş: de bu benim profilim:)
Kayıt: 13-12-2006 18:56

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #310308 17-07-2008 09:17 GMT-1 saat    
Adli çevrelerden edinilen bilgilere göre Ergenekon İddianamesi'nde, kamuoyunda şok etkisi yapacak bir isimden bahsediliyor. İddianamede çok önemli bir şahsın isminin kodlanarak verildiği bildirildi. Adı kodlanan şahısın Ecevit Hükümeti'nin yıkılması için girişimde bulunduğu bu kişinin etkisi ile Ecevit hükümetinin çöktüğü iddia ediliyor. Bu kişinin Ergenekoncuların kurduğu ve ismi “Lobi” olan yapılanmada etkin rol üstlendiği ve elde bulunan somut delil ve belgelerle Ergenekoncularla ilişkide olduğu bildiriliyor. Akıllarda oluşan ortak görüş ise, Ergenekon iddianamesinde ismi kodlanarak geçen şahısın Ahmet Necdet Sezer olduğu yönünde. Ahmet Necdet Sezer 19 Şubat 2001'de dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in yüzüne anayasa kitapçığı fırlatarak Türkiye'nin büyük bir kaosa sürüklemiş ve bu eyleminden sonra Ecevit Hükümeti kamuoyunda oluşan ciddi güvensizliklerin mali piyasalara yansıması neticesinde dağılmıştı.

KANITLANIRSA SEZER’İN DE YARGILANMASI GÜNDEME GELECEK

Ergenekoncuların kurduğu ve Ergenekon iddianamesinde adından sıklıkla bahsedilen “Lobi” isimli yapılanmanın 1999 yılında faaliyete başladığı, “Lobi” isimli yapılanmanın harekete geçme tarihleri ile Ecevit Hükümeti ve dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arasındaki gerginliğin bu tarihlerden sonra hat safhaya çıktığı belirtiliyor. Hukukçulara göre, Ergenekon İddianamesi'nde kod ismiyle hitabedilen ve Ecevit Hükümeti'ne darbe planlayan yapılanmanın destekçisi olduğu söylenen gizli şahsın eski Cumhurbaşkanı Sezer olduğunun kesinleşmesi durumunda bir Cumhurbaşkanı’nın hükümeti yıkma planları içerisinde olan illegal yapılanmalarla içli dışlı olduğu ilk defa kanıtlanacak ve Sezer'in de Ergenekon sanıkları listesine alınarak yargılanması gündeme gelecek.

KÖŞK'TE GÖRÜŞTÜĞÜ TEK GAZETECİ İLHAN SELÇUK

Ahmet Necdet Sezer’in Cumhuriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Selçuk’la yakın temas halinde… Cumhuriyet Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünde bir mesaj yayınlayarak “Hizmetiniz övgüye değer” diyen Sezer’in, İlhan Selçuk’u sık sık Çankaya Köşkü’nde ağırladığı belirtiliyor. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, “Cumhurbaşkanı Sezer’le çok özel ilişki kurabilmiş az sayıda gazeteciden biridir” diye tarif etmişti.

“SORUŞTURMA SAVCILARINDA SEZER İLE İLGİLİ VERİLER VAR”

Araştırmacı-yazar Zihni Çakır, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Ergenekon Terör Örgütü mensubu olmakla suçlanan şahıslara psikolojik destek verdiğini, destek verdiğine ilişkin verilerin soruşturma savcılarında da bulunduğunu söyledi.

Sezer, Cumhuriyet Gazetesi'nin, CHP'li Çankaya Belediyesi'nin sağladığı özel hizmet ile restore edilen yeni binasına taşınma kokteyline katılmış ve Ergenekon zanlısı Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın odasında CHP lideri Deniz Baykal, Önder Sav, Sabih Kanadoğlu, Prof. Ural Akbulut, Emin Çölaşan, Mustafa Özbek’le birlikte oturmuştu.

ADD’YE BAĞIŞ

Sezer'in görev süresi boyunca Ergenekon tutuklusu Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un başkanlığını yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği'ne (ADD) 221 bin YTL para yardımı yaptığı basında yer almıştı.

SOMUT DELİLLER VAR

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’in bilgisayarından çıktığı kesinleşen “Darbe Günlükleri”nde, Sezer de geçiyor: İşte o örnekler:

“CUMHURBAŞKANI, AKP’NİN YAPTIĞI EYLEMLERE KARŞI BİZDEN DESTEK ARIYOR…”

4 Eylül 2003

“Günüm ziyaret ve brifingle geçti. Önemli ziyaretçim Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Aytaç Yalman’dı. Denk ve kafadar. Kendisini 1993 yılından beri tanıyorum. Ülkenin durumu ve ne yapabileceğimiz konusunda konuştuk. Düşünce farklılığımız yok. Hayret ettiğim, bu adamın komuta kademesinde sanki bölücü olarak tanıtılmasıydı. Gayet uzlaşıcı ve mantıklı düşünen ve medeni bir insan. 14:30’da Genelkurmay Başkanı tarafından Hava Kuvvetleri K. ve MGK Genel Sekreteri ile beraber Cumhurbaşkanı’na takdim edildik. Cumhurbaşkanı, bizlere çok güvenen, bizlerden destek bekleyen bir insan. AKP’nin yaptığı eylemlere karşı bizden destek arıyor. Biz bu desteği ona vermek mecburiyetindeyiz. Aksi halde devletin üst kısmında bölünme görüntüsü, bu adamlara teşvik olabilir.”
CUMHURBAŞKANI İLE MÜŞTEREK HAREKET ŞART
3 Aralık 2003
“İbrahim Fırtına: Cumhurbaşkanı ile müşterek hareket şart. Parlamento Cumhurbaşkanı tarafından feshedilmelidir. Yeniden anayasa yapılmalı ve bu anayasaya kendini koruyacak her türlü imkân konulmalıdır. Bu hükümetle olmaz. Hukuki şartlar müsaittir. Gereken yapılmalıdır. Cumhurbaşkanı’nın yetkileri vardır.”

“CUMHURBAŞKANI'NI FARKLI TUTUM İÇİNDE GÖRDÜM.

28 Şubat 2004
“Cumhurbaşkanı’nın da sanki ümidini kaybetmekte olduğuna dair intiba uyandı. Bazı mesajlar da verildi. Örneğin Cumhurbaşkanı “Burayı mahsus seçtim ki nereye geleceğinizi görün. Aranızda buraya gelmeyi bekleyenler var (Genelkurmay Başkanı’nı ima ederek)” dedi. Tabii hemen başımız öne düştü. Ama herkes bu lafı duyunca tereddütsüz ona baktı. Eşi, Kara Kuvvetleri Komutanı’nın kulağına eğilerek “Siz de gidince ne olacak” deyivermiş.”

(…)

Cumhurbaşkanı genelde herhangi bir askeri harekete karşıdır. Bu onun için çok doğaldır. Zira kendisi bir hukukçu. Hem de Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yapmış bir kişi. Her zaman bu kimliği ile bizleri frenlemeye çalışırdı. Bu akşam ilk defa kendisini farklı bir tutum içinde gördüm. Adeta ülkenin bu adamlardan kurtulmasının zor olduğuna karar vermiş gibiydi. Bu nedenle, bir yıl sonra da buralarda neler olur bilinmez, diye bir söz sarfetti. Çok güzel bir yemek ve gece geçirdik. Neşeli bir geceydi.




VAKİT / Cafesiyaset

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <