> 1 <
Kırık Link Bildir! #311945 25-07-2008 07:45 GMT-1 saat
Dalları ve çalışma alanları Madenlerin çıkarılması genel olarak Açık ocak madenciliği ve yer altı madenciliği diye ikiye ayrılmıştır. Bunun yanında cevher zenginleştirme işlemi de maden mühendislerinin öncelikli çalıştığı alanlar arasındadır. Yeni gelişmekte olan derin deniz madenciliği ve uzay madenciliği gibi konular da ileride maden mühendislerinin çalışma alanları olacaklardır. Bunun yanında aldıkları temel mühendislik eğitimi nedeni ile finans, pazarlama gibi alanlarda da iş bulabilmektedirler.
Türkiye'de maden mühendislerinin Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ), Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Maden Tetkik Arama (MTA), Devlet Su İşleri (DSİ) gibi kamu kuruluşlarında ve özel maden işletmelerinde çalışma olanakları vardır. Türkiye'deki maden mühendisliği ile ilgili meslek kuruluşu Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği altında yer alan Maden Mühendisleri Odasıdır.
Türkiye'de maden mühendisliği eğitimi [değiştir]Türkiye'de maden mühendisliği eğitimi aşağıda listelenen 16 üniversitede birinci ve ikinci eğitim olarak 20 bölümde verilmektedir. Bu bölümlere yıllık 800-900 civarında yeni öğrenci alınmaktadır. Yıllık mezun saysısı ise 450 civarındadır
Türkiye'de maden mühendisliği bölümü bulunan üniversiteler
Afyon Kocatepe Üniversitesi
Cumhuriyet Üniversitesi
Çukurova Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
Dumlupınar Üniversitesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
İstanbul Teknik Üniversitesi
İnönü Üniversitesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Selçuk Üniversitesi
Süleyman Demirel Üniversitesi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
Dicle Üniversitesi
Bunu ilk beğenen siz olun
Hata Oluştu
-İLETİŞİM-
MSN :
MAİL :
MSN :
MAİL :