> 1 <
Kırık Link Bildir! #314176 31-07-2008 16:26 GMT-1 saat
Ürüne Genel Bakış
Artısı: Numerik ve QWERTY tuş takımı tek gövdede; Windows Mobile 6; uzun pil ömrü; Wi-Fi; yüksek çağrı kalitesi; gelişmiş belge düzenleme
Eksisi: 3G desteği yok; fotoğraf kalitesi standardın altında; aynı anda çok uygulama açık kaldığında yavaş
Sonuç: S710, birçok gelişmiş özelliği ile birlikte, QWERTY ve numerik tuş takımını standart telefon gövdesinde bir araya getiriyor.
HTC S710 ve Windows Mobile 6 birlikteliği neredeyse her konuda beklentileri karşılayan bir akıllı telefon ortaya çıkarıyor. Mükemmele yakın ses kalitesi, işini yolda da devam ettirmek isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak işlevleri ve kompakt kayan kapaklı gövdeye sığdırdığı tam QWERTY tuş takımı ile akıllı telefonlar arasında sportif görüntü sergiliyor. Eksiği mi? Evet var. 3G özelliği yok. O da olsaydı zaten; tercihlerimiz arasında zirvede yer alabilirdi.
Tasarım
HTC'nin en başta göze çarpan tarafı hiç şüphe yok ki tasarımı. Nedeni de çok basit. HTC, diğer ürünlerindeki beğenilen özellikleri, bir üründe toplayarak öldürücü vuruşu yapmış. Kompakt ve standart cep telefonu gövdesinde tasarlanan S710, kayan kapaklı tasarımı ile alt kısmına QWERTY klavyenin yerleştirilmesine imkan tanımış. Bu tasarım sayesinde numerik tuş takımı ve QWERTY klavye seçeniği aynı anda sunulmuş. Boyutları 101x50x18 mm ve ağırlığı da 138 g olan ürün, tasarımının getirdiği çift katlı yapısı ile incelikten mahrum kalmış.
2.4 inçlik ekran ürünün ön kısmının büyük bölümünü kaplıyor. Ekran, 65 536 renk desteği ve 320x240 piksel çözünürlüğü ile metin ve resimleri net ve keskin biçimde gösteriyor. Aynı görsel kaliteyi video izlerken de devam ettiren ürün, doğrudan güneş ışığının altında ise bu görüntü kalitesinden az da olsa ödün vermek zorunda kalıyor. Ekran dokunmatik olmamasına rağmen, parmak izleri ve lekelere karşı çok hassas, bu yüzden gözlük temizleme camınıza ikinci ortak geldiğini söyleyebiliriz. S710'u kendinize göre kişiselleştirmek isterseniz de; renk teması, diziliş ve arka plan ışığının düzeyinde değişikliklere giderek bunu gerçekleştirmeniz mümkün.
Ekranın altında yer alan numerik klavyenin varlığından bahsetmiştik. QWERTY tuş takımı içerisinde kafa karışıklığı yaşayanlar için, standart numerik tuş gerçek anlamda can simidi görevi görüyor. Bu kısımda aynı zamanda, iki fonksiyon botonu ile birlikte çağrı başlatma ve bitirme, ana menü, geri butonları da bulunuyor. Saydığımız bu butonların ortasına da dört yönlü navigasyon ile seçme butonu konumlandırılmış. Butonlar ekrandan arda kalan dar alana sığdırıldığı için tombul parmakların işini zorlaştıracak kadar küçük
QWERTY tuş takımını işlevsel hale getirmek için, ekranın bulunduğu üst kısmı sola doğru itmeniz yeterli. Bu hareket gerçekleştirildiği anda, ekran kendiliğinden dikey görüntüden yatay görüntüye geçiş yapıyor. Benzer tasarıma sahip diğer telefonlarda olduğu gibi, S710'da da, ekranın görüntü modunu değiştirmesinde gecikme yaşanıyor. Bunun dışında; QWERTY tuş takımının açılmasında, dikkatimizi çeken herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık.
QWERTY tuş takımındaki tuşlar, kareye benzeyen tasarımları ile küçük yapıya sahipler. Bu küçüklük ilk başta alışma problemi yaşatıyor gibi olsa da; aslında tuşlarına arasındaki mesafenin açılmasını ve daha kolay tuş kontrolü sağlamasına imkan tanıyor. Bunun farkı, özellikle hızlı metin girişlerinde daha belirgin olarak ortaya çıkıyor. Tuş takımının üst kısmında ise büyük harf ve Alt işlevlerinin seçili olduğunu gösteren iki LED ışık ve iki fonksiyon tuşu da yer alıyor.
Gövdenin solunda ses ayar ve ses kayıt butonları bulunurken, sağ kısımda kamera butonu ile microSD bellek kartı yuvası var. Kamera, alışılmış olduğu üzere arka kısımda konuşlanmış iken, SIM kart yuvası ise telefon QWERTY moduna geçirildiğinde, ekranın bulunduğu ön kısmın arka tarafında kendini gösteriyor.
Özellikler
S710, donanım bakımında gösterdiği farklılığının dışında, özellikler bakımından, Windows Mobile kullanan diğer akıllı telefonlardan çok ayrılmıyor. Windows Mobile 6 Standart Edition kullanan ürün, üçüncü parti uygulamaların yerine Microsoft Word, Excel ve PowerPoint (sadece izleme) dosyalarını aynı şirketin Office Mobile Suite programı ile işleyerek sorunsuz bir kullanım sağlıyor. Direct Push özelliğini de destekleyen ürün, gerçek zamanlı e-posta trafiği ile Outlook takvim, görevler ve kişiler bilgilerini Exchange Posta Sunucusu üzerinden eşanlı gerçekleştirebiliyor.
Kablosuz bağlantı özelliği, ürünün teklediği noktalardan biri. Elbette bununla, varolan Wi-Fi(kablosuz bağlantı) ve Bluettoth 2.0'ın varlığını yadsımıyoruz. Ama, ülkemizde hala desteklenmese de, umudumuzu yitirmediğimiz 3G desteğinin yokluğu, hızlı iletişime öncelik veren profesyonellerin burun kıvıracağı bir eksiklik. Bluetooth bağlantısı kablosuz kulaklık, eller serbest kiti, stereo kulaklıklar için A2DP desteğine sahip.
Kamerası, bu kategorideki telefonlar için standart iken, zum ve video kaydı gerçekleştirebiliyor. Beş ayrı çözünürlük ve dört çekim kalitesi moduna sahip S710, beyaz ayarı da yapabiliyor. Tahmin edebileceğiniz gibi flaşı yok. Resim kalitesi ise beklentimizi karşılamadı. Görüntüle keskin olmasına rağmen hafif bir turuncu rengin hakimiyetin beğenmedik.
Windows tabanlı bir telefonun elbette içerik oynatmak için Windows Media Player Mobile tercihini yapmasından daha doğal bir seçim olamaz. Bu medya çaların, AAC, MP3, WAV, WMA, MPEG-4 ve WMV de dahil birçok formatı destekleyip, çok seçenek sunması ürüne artı puan kazandırdı.
Performans
Çağrı sırasındaki ses kalitesini de oldukça beğendik. Karşı tarafın sesini temiz ve güçlü olduğunu sadece biz değil, telefonun diğer ucundakiler de söylediler. Bankamızın sesli yanıt sistemini arayarak da test ettiğimiz ürün, ses kalitesindeki aynı başarılı performansı o görüşmede de devam ettirdi. Konuşma sırasında sesi hoparlöre verdiğimizde de, konuştuğumuz kişiler geçişi farketmediklerini belirttiler.
Başlangıçta, S710'un performans bakımından tekleyeceğini düşünmemize rağmen ürün bizi yanılttı. Genel olarak performansından çok memnun kaldığımız S710, aynı anda birçok uygulama açtığımız zamanlarda biraz yavaşlamasına rağmen, gerek müzik dinlerken gerek de belge ve PDF dosyaları arasında işlemler yaparken gayet hızlıydı.
Müzik dinleme kulaklıktan keyifli bir şekilde gerçekleştirilebilirken, ses dışarı verildiğinde ne yazık ki tizlik kulakları tırmalıyor. Sesi açmanız da bunu gidermek yerine daha da fazlalaştırıyor. Video gösterimi ise şaşırtıcı şekilde iyiydi. Keskin görüntüler sunabilen ekranda, ses ve görüntü senkronizasyonu da gözü yormadan oluştu. Ama yine de itiraf etmek gerekir ki; ekran uzun süreli izleme için yeterince büyük ve konforlu değil.
HTC tarafından 7 saat konuşma ve 7 gün bekleme ömrü biçilen pil ise bizim testlerimizde tek şajla 11 saat konuşma süresi performansını yakalayarak, adeta üreticisinin bu konuda alçakgönüllü davrandığını gösterdi.
bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)
Bunu ilk beğenen siz olun
Hata Oluştu
Ulaşmak isteyen arkadaşlar mesaj atabilirler...