Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Küresel ısınmaya karşı cin fikirler

> 1 <

developer
Yeni Klasör!

grup tuttuğum takım
Binbaşı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3803 ileti
Yer: İstanbul
İş: pek çok
Kayıt: 20-12-2005 22:57

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #347738 26-03-2007 10:28 GMT-1 saat    

16 yıl önce Filipinler'de patlayan Pinatubo Volkanik Dağı'nın, püskürttüğü kükürt parçalarının atmosferde güneş ışığını yansıtarak bir yıl boyunca Dünya'yı serinletmesinden ilham alan Crutzen, yapay bir volkan yapma kararı aldı. ABD'deki Ulusal Atmosferik Araştırmalar Merkezi, altı hafta boyunca insan yapımı volkanın bilgisayar simülasyonunu hazırladı. Bir başka çılgın fikir de Arizona Üniversitesi'nden astronom Roger Angel'dan... Angel'ın tasarladığı, Dünya'yla Güneş arasına konulacak trilyonlarca yansıtıcı diskten oluşan 'güneş şemsiyesi', biraz da olsa gezegenin sıcaklığını düşürmeyi planlanıyor. Angel, sistemle Güneş ışınının yüzde 2'sini geri döndüreceğini ileri sürüyor.
Şemsiyenin oluşturulabilmesi için 16 trilyon diske ihtiyaç var ve projenin maliyeti 4 trilyon dolar.
Radyatör ağaç işe yarar mı?
Bilimsel ismi 'hava yakalama' olan başka bir sistem için ise ağaç benzeri radyatörler kullanılması öneriliyor. Columbia Üniversitesi'nden profesör Klaus Lackner'in aklına 'yapay ağaç' fikri, ortaokuldaki kızının bilim fuarı projesini öğrendikten sonra gelmiş.
Lackner, milyarder Richard Bronson'un havadaki karbondioksit miktarını azaltacak, uygulanabilir bir projeye 25 milyon dolarlık ödül verceğini açıkladıktan sonra, kimyasal emiciler kullanarak havadaki karbondioksiti alabilecek ve gazı sıkıştırabilecek hava filtreleri geliştirmeye karar vermiş. 60 metre yüksekliğindeki proje hayata geçerse, filtrenin her biri yılda 25 ton karbondioksiti emecek.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nce yapılan bir araştırma da, doğru adımlar atılırsa küresel ısınma konusunda suçlanan kömürün çevresel ve ekonomik olarak kullanımına devam edilebileceğini gösterdi. Çalışma, karbondioksit gazının yer altında tecrit etmesini veya depolanmasını sağlayacak teknolojinin kullanılmasını öneriyor. Çaresizlikten yapılan bu çalışmalar, bazı bilim insanlarını yan etkileri olabileceğinden dolayı endişelendirse de araştırmalar devam ediyor.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <