> 1 <
developer
Yeni Klasör!
Binbaşı
3803 ileti
Yer: İstanbul
İş: pek çok
Kayıt: 20-12-2005 22:57
İş: pek çok
Kayıt: 20-12-2005 22:57
Kırık Link Bildir! #347917 11-08-2007 16:30 GMT-1 saat
Toplam 25 kişinin tutuklandığı operasyonda 500 milyon dolar değerinde korsan yazılım CD'si ele geçirildi. Microsoft, yapılan operasyonu Tüm dünyada korsan ürünlerin sayısını hissedilir şekilde azaltacak bir operasyon ve korsan yazılımlara karşı mücadelede bir dönüm noktası olarak niteledi.
Yapılan operasyonlarda çökertilen çetelerden birinin, kendi alanında en büyük grup olduğu belirtiliyor. Bu şebekenin bugüne kadar 2 milyar dolar tutarında korsan yazılım ürettiği tahmin ediliyor.
Aralarında Windows XP ve Windows Vista'nın da bulunduğu toplam 13 programın yazılım bileşenlerinin, lisans sözleşmelerinin ve 8 dilde hazırlanmış versiyonlarının bu şebeke tarafından yasadışı yollarla üretildiği belirtildi. Hırvatça, Flemenkçe, İngilizce, Almanca, İtalyanca, Korece, Çince ve İspanyolca dillerinde üretilen sahte yazılımlar, 5 kıtada 27 ülkede kurumsal ve bireysel müşterilere satıldı.
Korsan yazılımlara karşı dünya çapında mücadele eden Business Software Alliance adlı platformun Çin Temsilcisi Victor Zhang, korsan yazılımlara karşı mücadelede uluslararası işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Çin İç Güvenlik Bakanlığı'nın FBI ve Microsoft ile gerçekleştirdiği işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Zhang, bu son operasyonda çökertilen çetelerin büyüklüğünün, sektörün bu alanda karşı karşıya olduğu sorunun boyutları konusunda bir fikir verdiğini, geçen yıl tüm dünyada satılan yazılımların yüzde 35'inin korsan olduğunu ve sektörün bu durumdan ötürü uğradığı zararın 40 milyar doları bulduğunu belirtti.
MICROSOFT: OPERASYON BİR DÖNÜM NOKTASI
Çin'de iki büyük çetenin ele geçirilmesinin ardından Microsoft'tan yapılan yazılı açıklamada, operasyonun yazılım korsanlığına karşı mücadelede bir dönüm noktası olduğu belirtildi. Açıklamada, Bu operasyonun doğrudan bir sonucu olarak, tüm ülkelerde piyasaya sürülen sahte yazılımların miktarında hissedilir düzeyde azalma olması bekleniyor denildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Microsoft Türkiye Telif Hakları Müdürü Elçim Barkay ise Çin hükümetinin yasadışı yazılımın üzerine kararlılıkla gitmesinin son derece olumlu olduğunu söyledi. Korsan yazılımın bilişim sektörünün gelişimini olumsuz etkileyen sorunlardan birisi olmaya devam ettiğini belirten Barkay, sadece Türkiye'de bilişim sektörünün korsan yazılımlardan kaynaklanan yıllık kaybının 300 milyon dolara ulaştığını; Türkiye'nin bilişim ile kalkınması için bilişime yatırım yapılması ve sektörün, sektörde çalışanların haklarının korunması, ülkenin geleceğinin korunması anlamına geldiğini söyledi.
Bunu ilk beğenen siz olun
Hata Oluştu