Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

AMD sunucularda, kesintisiz geçiş

> 1 <

developer
Yeni Klasör!

grup tuttuğum takım
Binbaşı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3803 ileti
Yer: İstanbul
İş: pek çok
Kayıt: 20-12-2005 22:57

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #348015 04-09-2007 20:09 GMT-1 saat    
AMD, müşterilerin kesinti olmadan sunucular arasında canlı sanal oturumlara geçiş yapabilmelerini sağlayan AMD-V Uzun Geçiş Dönemi'ni tanıttı.AMD, Birinci Kuşak AMD Opteron işlemcilerden beri kullanılmakta olan ve sanal makinelerin çeşitli AMD işlemcisi sürümleri arasında geçiş yapabilmesini sağlayan AMD-V Uzun Geçiş Dönemi özelliğini tanıttı. AMD, bu özelliği geliştirerek BT yöneticilerinin sanallaştırılmış BT altyapılarından tam olarak yararlanabilmelerini sağlamak için, endüstri lideri sanallaştırma sağlayıcısı VMware ile çalıştı. Ayrıca, sanallaştırma kabiliyetlerinin nasıl uygulanıp yönetileceğine ilişkin endüstri genelindeki tartışmaya da katkıda bulunmak için, 11-13 Eylül 2007 tarihleri arasında San Francisco'da düzenlenecek olan VMworld'de VMware altyapısı kullanan AMD-V Uzun Geçiş Dönemi özelliğini sergileyecek.

AMD-V Uzun Geçiş Dönemi, sanallaştırma yazılımlarının mikroişlemci kuşakları arasındaki farkları gizlemesini sağlayarak,sanal makinelerin farklı kuşaklardan AMD işlemcileri çalıştıran sunucular arasında kesintiye uğramadan geçiş yapabilmesine olanak tanıyor. Bu özelliğe sahip modeller arasında mevcut tek çekirdekli ve çift çekirdekli işlemcilerin yanında, gelecekteki tüm işlemci yenilemeleri ve ilk doğal dört çekirdekli x86 işlemci olan “Barcelona” Dört Çekirdekli AMD Opteron işlemci de yer alıyor.

“Farklı kuşaklardan AMD sunucular çalıştıran müşteriler, sanal makinelerin farklı AMD işlemcileri arasında, kesintiye uğramadan geçişini sağlarken önceki donanım yatırımlarını da kullanmaya devam edebilecekleri için, AMD-V Uzun Geçiş Dönemi'nden yarar görecektir,” diyen AMD Sunucu ve İşistasyonu Birimi Genel Müdürü Randy Allen, şöyle devam etti: “AMD-V Uzun Geçiş Dönemi, AMD'nin ekosistem ortaklarını ve müşterilerini desteklemesi için geliştirilmiş ve uygulanmıştır. AMD'nin sanallaştırma teknolojilerini geliştirmeye kararlılığı, sanallaştırılmış altyapıların benimsenmesini hızlandıracağını düşündüğümüz Dört Çekirdekli AMD Opteron işlemcileriyle de ortaya konmaktadır.”

AMD-V Uzun Geçiş Dönemi, esnek geçiş politikaları oluşturulmasına imkan tanıyarak, dolayısıyla da sanallaştırılmış veri merkezlerinin yararlarını genişleterek, kullanıcının yatırımını korumaya yardımcı oluyor. AMD işlemcileri birkaç kuşaktır mikroişlemci, çalıştırdığı yönergeler ve kurulum ayarlarıyla ilgili bilgiler sağlayan, modele özgü kayıt merkezleri içeriyor. Sanal makinenin çeşitli AMD işlemci kuşaklarından oluşan bir sunucu havuzunda sadece ortak olan özellikleri kullanmasına izin veren AMD-V Uzun Geçiş Dönemi, uyumlu sanallaştırma yazılımının bu sunucuları daha verimli kullanabilmesini sağlıyor.

AMD Araştırmacısı Elsie Wahlig, bu teknolojiyi ABD'nin Arizona eyaletinin Tucson kentinde düzenlenecek ilk Kernel tabanlı Sanal Makine forumu olan KVM Forum 2007'de bu teknolojiyi tartışacak. Ayrıca, sanallaştırılmış ortamların uygulanması ve yönetilmesi konusunda endüstri genelinde diyalogu artırmak için hazırlanan AMD İşlemcilerinde Canlı Sanal Makine Geçişi başlıklı yeni bir makale de

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) adresinden indirilebilir. AMD'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve önde gelen sanallaştırma yazılımı sağlayıcılarının katılımıyla bir sanallaştırma uygulamasının başarısının nasıl ölçüleceği, lisanslama senaryoları ve iş yüklerinin nasıl dengelenebileceği gibi konulara değinen panel tartışmasının görüntüleri de www.amd.com/virtualization/panel adresinden izlemek mümkün.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <