> 1 <
developer
Yeni Klasör!
Binbaşı
3803 ileti
Yer: İstanbul
İş: pek çok
Kayıt: 20-12-2005 22:57
İş: pek çok
Kayıt: 20-12-2005 22:57
Kırık Link Bildir! #348159 02-01-2008 18:41 GMT-1 saat
Önce centilmenlik: Konu "Adsense'den en iyi geliri elde etmek" olunca ticaretin temel prensiplerine kadar inmemiz gerekiyor. Adsense sisteminin işleyişinde dört farklı köşede dört farklı oyuncu bulunuyor. Bu işte Google, reklam veren, Adsense yayıncısı ve yayıncının web sitesine gelen ziyaretçi farklı tarafları oluşturuyor. Google sunduğu servisin sağlıklı şekilde yürümesi için çalışırken, reklam verenler ödedikleri ücretin karşılığını almak istiyor, yayıncılar ise doğal olarak mümkün olan en iyi kazancı elde etmek amacında. Eğer doğru içerik üzerinde sağlıklı şekilde reklam görüntülüyor ve sitenizi yeterince geniş bir kitleye ulaştırabiliyorsanız, Adsense'den ciddi gelirler elde edebilirsiniz.
İnce eleyin sık dokuyun: Adsense'den en iyi geliri elde etmek için yayınladığınız reklamların ziyaretçi kitlenizle uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Sayfanızda görüntülenen reklamlar ziyaretçilerinizin ilgisini çektikçe tıklamalar artacak ve geliriniz de yükselecektir. Bu uyumu sağlamak için ziyaretçi profilinizi incelemeniz ve sayfalarınızda bulunan metin içeriğini optimize etmeniz gerekecek. Örneğin içeriğinizi tekrar düzenleyerek ve Adsense hesabınızın "Rekabetçi Reklam Filtresi" bölümünü kullanarak hedef kitlenizle uyuşmayan reklamları sitenizden uzaklaştırabilirsiniz.
Uyum: Tıklama oranını etkileyen önemli faktörlerden bir diğeri de reklamların görsel olarak sayfayla bütünleşmesi. Bunun için Adsense'in kontrol panelinde reklamı yaratırken kullanabildiğiniz renk seçenekleriyle sınırlı kalmayarak, reklam kodunda bulunan "google_color_bg" ve "google_color_border" gibi değerlere müdahale edebilirsiniz. Bu ifadelerin karşısındaki HTML renk kodlarını sitenizin tasarımında kullandığınız kodlarla aynı yapmak çoğu zaman tam uyumluluk sağlayarak tıklanma oranını artıracaktır.
İleri Teknikler
Eğer Adsense üzerinden ciddi paralar kazanmak konusunda ısrarlıysanız bir adım daha ileri giderek bu iş için yeni siteler hazırlayabilirsiniz. Prensip olarak bu yöntemi tasvip edemeyecek olsak da, amacınızın ziyaretçilerle reklam verenleri profesyonelce buluşturmak olduğunu varsayarak konuya girelim:
Pahalı kelimeler: Adsense'te reklamlara yapılan her tıklama yayıncıya aynı geliri getirmiyor. Örneğin raporları incelerken, bir gün beş adet tıklama için 50 cent kazandığınızı, başka bir gün aynı tıklama sayısıyla 3,5 dolar kazandığınızı görebilirsiniz. Buradaki fark, reklam verenlerin tıklama başına ödemeyi kabul ettikleri en yüksek fiyattan kaynaklanıyor. Bu yüzden bazı anahtar kelimeler için ödenen ücret düşük, bazıları içinse yüksek. İnternette "çok kazandıran" anahtar kelimelerle ilgili birçok kaynak oluşturulmuş durumda. Google'da "top paying keywords" kelimeleriyle yapacağınız bir arama, sizi birçok pahalı kelimeye ulaştıracaktır. Meşruluğu tartışılabilir olsa da bu pahalı kelimeleri kullanarak hazırlayacağınız içerik daha yüksek gelirler elde etmenizi sağlayabilir.
Yatırım teorisi: Temel gelir modeli yayınladıkları reklamlara dayanan televizyonlar bile kendi reklamlarını yapmak için bütçe ayırıyorlar. Bu durumda reklam geliri elde etmek üzere hazırladığınız web sitesiniz için çeşitli mecralara reklam verebilirsiniz. Adsense raporlarına bakarak her bir ziyaretçi için ortalama 3 cent kazandığınızı varsayacak olursak, sitenize 1 cent maliyetle ziyaretçi çekmeniz başarılı bir girişim olabilir. Tabii satın aldığınız ziyaretçi kitlesinin niteliğini düşünmek durumundasınız. Reklamlarla elde ettiğiniz ziyaretçi sayısı artarken tıklama oranı düşmemeli.
Hile yapmayın!
Google, Adsense sisteminin sağlıklı şekilde işlemesi için işi oldukça sıkı tutuyor. Adsense reklamlarına yapılan hileli tıklamalar yayıncının kısa sürede sistemden çıkartılmasıyla sonuçlanıyor. Sitenize gelen bir ziyaretçinin reklamlara arka arkaya çok kez tıklaması bile Google'ın size kırmızı kart göstermesine sebep olabilir.
Ağzınızı Sıkı Tutun: Adsense programına katılan web sitesi yöneticilerinin elde ettikleri geliri açıklamaları yasak. Bu yüzden konu ile ilgili tartışmalara katıldığınız forumlarda ağzınızı sıkı tutmalısınız. Başarınızı başkalarıyla paylaşmanız, benzer içerikli bir web sitesine sahip, kötü niyetli bir webmaster'ın hışmına uğramanıza sebep olabilir. Birbirlerini çekemeyen webmaster'ların karşı tarafı devre dışı bırakmak amacıyla yaptıkları saldırılara "click bomb" ismi veriliyor. Ne yazık ki Google henüz bu tip saldırılar için bir önlem alabilmiş değil. Ancak sayfalarınıza ekleyebileceğiniz çeşitli script'lerle bu tip saldırıların kısmen önüne geçebiliyorsunuz. Eklediğiniz kodlar, ziyaretçinin belirli bir tıklama sayısından sonra reklamları görememesini sağlayabiliyor.
Bunu ilk beğenen siz olun
Hata Oluştu